Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president Galmés s’ha reunit amb el bisbe de Mallorca per cercar solucions temporals a la crisi migratòria que viu l’illa

El president Galmés s’ha reunit amb el bisbe de Mallorca per cercar solucions temporals a la crisi migratòria que viu l’illa

(18/07/2024)

El Bisbat de Mallorca ha estat la primera institució que ha respost a la crida d’ajuda feta des del Consell de Mallorca, mostrant la seva disposició a col·laborar amb la cessió d’espais

Aquest matí el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez, s’han reunit amb el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, acompanat pel Vicari General, Mn. Josep Adrover, i l'econom diocesà, Miquel Noguera per cercar vies de cooperació per fer front a la crisi migratòria que pateix Mallorca.

Aquesta reunió es produeix després de la crida que va fer el president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, a diferents institucions de l’illa, arran de les darreres arribades d'infants i adolescents no acompanyats a Mallorca, que han agreujat la situació de crisi que viu l’illa.

El president del Consell ha agraït la resposta ràpida del Bisbat i la seva predisposició a col·laborar amb la cessió d’espais per allotjar aquests menors. «Gràcies a la bona disposició del Bisbat de Mallorca, l’IMAS es posa en marxa, des d'avui mateix, per trobar espais que en ajudin a pal·liar, en part, la situació d'emergència que s'ha generat», ha declarat el president Galmés.

Per la seva part, el president de l’IMAS ha declarat: «la Direcció Insular de Centres i Programes d'Atenció Integral a la Infància i Adolescència treballa  ja amb el Bisbat de Mallorca per avaluar els espais que aquesta institució pot oferir». També, ha agraït al Bisbat la seva resposta ràpida a la crida.

El bisbe de Mallorca ha manifestat: «la disposició total del Bisbat de col·laborar amb el Consell de Mallorca, no sols en la cessió de determinats espais per allotjar-hi els menors arribats, sinó també ha expressat la voluntat de continuar, més enllà, treballant coordinadament amb la institució insular per fer seguiment, des de les entitats de l'Església, de les necessitats que aquestes persones nouvingudes puguin tenir». I ha recordat que “una de les missions més importants que la nostra església ens encomana de cara als migrants és acollir, protegir, promoure i integrar”.