Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El programa d'educació viària suma 3.400 escolars

El programa d'educació viària suma 3.400 escolars

(29/05/2024)

El programa «Educació viària de les Illes Balears» (EVIP) està organitzat per la Direcció General d’Emergències i Interior i el Consell de Mallorca perquè infants i joves siguin conscients de la importància de saber moure’s al carrer amb seguretat

El vicepresident segon del Consell de Mallorca i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular d’Esports, Toni Prats; el director general d’Emergències i Interior DEL gOVERN (goib), Sebastià Sureda; el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell; la coordinadora del Programa d’Educació Viària de les Illes Balears, Llucia Pons; i el batle de Costitx, Antoni Salas, han visitat avui una de les parades del programa «Educació viària de les Illes Balears» a Costitx.

Gairebé 200 alumnes de primària han participat en el taller «Suma’t» del Consell al poliesportiu municipal de Costitx: un parc infantil de trànsit que es posa en pràctica com a recurs didàctic i és un exemple d’educació preventiva que es mou per diversos indrets de Mallorca. L'objectiu és donar pautes per a la mobilitat, tant en el trajecte escolar com en altres situacions. El curs 2024 hi participen un total de 3.400 infants d’11 municipis i 25 escoles.

Per dur-lo a terme, l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), que depèn de la Direcció General d’Emergències i Interior (GOIB), munta uns parcs viaris i organitza unes xerrades amb la policia local a les escoles, en aquest cas amb la Policia de Sencelles, amb l’objectiu d’acostar l’educació viària i de mobilitat urbana a l’alumnat de Mallorca. El Consell de Mallorca hi dona suport amb la cessió de material i monitors.

Entre els continguts que la policia imparteix, es fa un repàs a la senyalització i a les normes de circulació bàsiques, amb un circuit pràctic de mobilitat. Així mateix, es tracten qüestions diverses, com si els menors d’edat poden circular en patinet, en motocicleta o ciclomotor d’acompanyants, o quines mesures preventives han de seguir quan van en bicicleta.

El conseller Bestard ha destacat que «aquest programa, en el qual hi ha implicades diverses institucions, és molt necessari, perquè promou una mobilitat segura entre els infants amb un circuit pràctic. L’objectiu és la seguretat en els trajectes que es fan caminant o colcant en vehicles».