Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Teatre Principal acull la gala dels premis Enderrock de la música balear 

El Teatre Principal acull la gala dels premis Enderrock de la música balear 

(21/09/2023)

En la sisena edició dels premis, que tendrà lloc el 20 d’octubre, Els Valldemossa rebran el guardó d’Honor; Joan Company, a la Trajectòria i Miquel Jaume el distintiu a la Personalitat

El Teatre Principal de Palma acollirà la gala de la sisena edició dels premis Enderrock de la música balear, que se celebrarà el divendres, 20 d’octubre a la sala pública. Com cada any, la festa de la música balear reconeixerà els millors artistes, discos i cançons, segons el públic i la crítica, i presentarà en directe les novetats de la propera temporada. La iniciativa és una aposta impulsada pel Grup Enderrock, amb el suport del Consell de Mallorca. 

Aquest dijous s’han donat a coneixer els guardonats amb premis especials: Els Valldemossa rebran el guardó d’Honor; Joan Company, el premi a la Trajectòria i Miquel Jaume el distintiu a la Personalitat. A més, Enderrock ha escollit la llista dels 25 millors discos balears segons la crítica, votats per una trentena de periodistes musicals balears i catalans. La revista especial dels guardons balears també dóna a conèixer els 33 finalistes de les votacions populars abans d’iniciar la segona fase de votacions, que va del 21 de setembre al 8 d’octubre.

Els candidats dels VI Premis Enderrock 2023 són tots els discos d’artistes de les Illes Balears editats al llarg del darrer any en qualsevol format, des del setembre del 2022 a l’agost de 2023, en les sis categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica.

La producció musical d’artistes de les Illes Balears en llengua catalana, i també de projectes instrumentals, no ha aturat d’augmentar al llarg dels darrers anys i ha passat des dels 90 discos anuals que es publicàven el 2015 als 130 que se n’han editat el 2022, en tots els estils i tant en format físic com digital. Cal destacar que en tan sols cinc anys s’ha registrat un considerable increment del 44%, mentre que el creixement respecte a l’any anterior ha suposat un 9% més de produccions.