Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Els Bombers de Mallorca renoven tots els uniformes de protecció per a incendis urbans

Els Bombers de Mallorca renoven tots els uniformes de protecció per a incendis urbans

(29/02/2024)

El Consell de Mallorca referma l’aposta per modernitzar l’equipament del servei d’Emergències

La Direcció Insular d’Emergències ha renovat de forma integral els uniformes de protecció que utilitzen els Bombers de Mallorca durant les operacions d’extinció d’incendis en espais confinats. D’aquesta manera queda palesa l’aposta ferma del Consell de Mallorca per reforçar aquest servei i dotar-lo de les millors eines per poder atendre qualsevol emergència.

Els equips nous han estat dissenyats amb múltiples capes que proporcionen la protecció completa requerida pels bombers en situacions d’incendi estructural. Aquestes capes assoleixen la protecció mecànica, tèrmica i impermeable per prevenir que hi penetrin líquids perillosos o calents.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch, ha assegurat que «continuam amb el nostre compromís de millorar les condicions dels Bombers de Mallorca, oferint-los les millors eines i infraestructures per desenvolupar la seva feina, que no és altra que protegir totes les mallorquines i mallorquins». 

La majoria dels equips que s’utilitzaven ja havien superat els deu anys d’antiguitat i, com a resultat de l’ús continu i dels processos de neteja, era necessari renovar-los per mantenir uns estàndards òptims de seguretat.

A causa de la importància dels uniformes de protecció en el treball dels bombers, en la tria s’ha prestat especial atenció al confort de l’usuari. Per això, els mateixos bombers del servei han participat en el procés de selecció, per valorar les característiques dels uniformes, durant el procés de licitació. L’equip escollit és el que va obtenir la puntuació més alta durant aquestes proves.

Una de les novetats és l’addició a la part posterior dels equips d’un dispositiu de rescat, que facilita el remolc i permet estirar el cos del bomber des de l’espatla de manera alineada amb l’eix de la columna vertebral. Per millorar la posició del bomber en aquesta maniobra, també s’ha incorporat un sistema de vetes adherents a les mànigues, que permeten mantenir els braços del bomber units a la part frontal del cos.

D’altra banda, per augmentar la comoditat i mobilitat de l’usuari, s’ha optat per utilitzar fibres de base d’aramida. Tot i que en comparació amb les altres fibres del mercat perden un poc de resistència tèrmica, aquestes milloren la flexibilitat i lleugeresa del teixit.

Cada equip du un xip que proporcionarà la traçabilitat durant la seva vida útil i registrarà informació com el nom de l’usuari, les rentades i les reparacions, entre altres detalls rellevants.

La Direcció Insular d’Emergències continua amb la modernització de l’equipament dels Bombers de Mallorca. El mes passat es varen presentar dos camions nous que complementen la flota actual del cos, a més de millorar les infraestructures del servei. La reforma integral del parc de Manacor ja és a la darrera fase, ja s’ha aprovat el projecte del parc nou de Santanyí i el servei es reagruparà a la futura prefectura de Marratxí.