Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Els departaments de Turisme i Territori del Consell de Mallorca inicien els treballs per a modificar el PIAT

Els departaments de Turisme i Territori del Consell de Mallorca inicien els treballs per a modificar el PIAT

(21/05/2024)

L'objectiu és calcular la capacitat de càrrega de l'illa partint de les 412.000 places actualment inscrites en el registre

Els departaments de Turisme i de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca han mantingut aquest dimarts una reunió de treball en La Misericòrdia amb l'objectiu d'iniciar els treballs conjunts per a impulsar una modificació del Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) que permeti calcular la capacitat de càrrega de Mallorca utilitzant dades estadístiques noves i atesa la singularitat de cada zona o territori.
En la trobada han estat els titulars de tots dos departaments, José Marcial Rodríguez Díaz i Fernando Rubio respectivament, a més de la directora insular de Turisme per a l'Oferta i la Qualitat, Clara del Moral, i l'objectiu d'aquesta modificació serà establir la capacitat de càrrega en places turístiques que podrà suportar Mallorca, així com la delimitació per zones i tipologies, i sempre partint de les 412.000 que actualment es troben inscrites en el registre oficial del Consell de Mallorca.
Cal recordar que el Consell de Mallorca va anunciar fa dues setmanes la decisió de reduir el sostre de places turístiques (definit i establert en el PIAT de 2020) a les existents amb drets i en el registre d'activitats turístiques actualment a l'illa de Mallorca. És a dir, passarà de les 430.000 places actuals a 412.000, la qual cosa suposa una reducció efectiva del 4,2%, de les quals unes 308.000 pertanyen al sector hoteler i unes 104.000 al lloguer vacacional.
Tot això sense perdre de vista “la perspectiva del creixement en valor, que portarà a l'illa a mantenir la seva competitivitat mantenint en la productivitat de la seva oferta”, tal com ha revelat Rodríguez després de la reunió. “El primer que hem de saber és quin tipus de places tenim, quantes estan operant i quantes són reals i quantes no”, ha abundat. 
En aquest sentit, Rodríguez ha afegit que una vegada es disposi d'aquesta informació, “tindrem una radiografia real de tota la nostra oferta turística amb rigor i criteri”.
Després de la trobada, el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha afegit que “des del departament de Territori posam a disposició de Turisme els nostres serveis tècnics per la redacció del PIAT, l’instrument que ens ha de permetre prendre mesures valentes”.