Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Èxit de participació en les activitats organitzades pel Consell de Mallorca per celebrar el Dia de les Illes Balears

Èxit de participació en les activitats organitzades pel Consell de Mallorca per celebrar el Dia de les Illes Balears

(01/03/2024)

La institució insular reuneix les famílies amb visites, cercaviles de gegants, balls tradicionals, menjars populars i rutes teatralitzades

El Consell de Mallorca ha donat inici a les activitats organitzades per al Dia de les Illes Balears amb una mostra de ball de bot multitudinària i la trobada dels emblemàtics gegants que presideixen les escales del Palau (la reina Esclaramunda de Foix, el rei Jaume II, el rei Sancho I i el rei Jaume III). 

Els monarques esmentats s’han unit al grup format per gegants pagesos i xeremiers per fer una cercavila que ha recorregut la plaça de Cort, el carrer Colom, la Plaça Major, carrer de Sant Miquel, carrer dels Oms, la Costa de la Sang fins a arribar a la plaça de l’Hospital. En diferents punts del recorregut s’han fet parades perquè els balladors facin una demostració de ball de bot. 

El president del Consell, Llorenç Galmés, ha destacat «l'honor que suposa celebrar amb els mallorquins el primer Dia dels Illes Balears com a representant». Així mateix, ha assenyalat que les Balears «és una comunitat única que té molt a oferir al món i de la qual ens hem de sentir profundament orgullosos»: «Som illes separades per la mar, però tenim clar que juntes som millors i més fortes», ha afegit.

Una vegada finalitzada la cercavila, el Centre Cultural de la Misericòrdia també ha acollit aquesta festivitat amb una ballada popular i un dinar per a tots els assistents. La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, celebra que «el Palau del Consell i la Misericòrdia siguin el centre neuràlgic de les activitats programades per al primer de març i que municipis com Santanyí i  Palma se sumin a aquesta trobada de gegants». A més, ha destacat que «la mostra de ball de bot que fa Aires d’Andratx i la resta d’activitats de la Misericòrdia: música, frit mallorquí, castells per a infants, fins i tot un rocòdrom, permet que els mallorquins s’acostin a passar un dia en familia».

360 persones recorreran, avui i demà, les dependències de la seu de presidència de la institució. D’una banda, durant tota la jornada s’han fet visites guiades gratuïtes per conèixer les dependències de la seu de Presidència de la institució i per un altre, s’han omplert tots els pases, tant d’avui com demà, de les rutes teatralitzades, Feliços per sempre? d’Ovnipresents, que transcorren per diferents indrets del Palau i en les quals es representen les noces caòtiques d’una parella de funcionaris. 

De la mateixa manera, Raixa ha obert les portes a tots els mallorquins que han volgut gaudir de visitar-la, i els qui hi vulguin anar ho podran fer demà de 10.00 h a 15.00 h.