Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

La Mallorca Film Commission coorganitza un scouting per a sis importants localitzadors estatunidencs

La Mallorca Film Commission coorganitza un scouting per a sis importants localitzadors estatunidencs

(22/05/2024)

Aquests viatges presenten localitzacions adequades per a futurs projectes audiovisuals i posicionen Mallorca com a plató de rodatge

La Mallorca Film Commission coorganitza aquests dies a l'illa un “scouting” (cerca de localitzacions per a rodatges cinematogràfics) per a sis importants localitzadors estatunidencs que s'han desplaçat fins a Mallorca.
La indústria audiovisual ajuda a diversificar l'economia de l'illa i aporta una perspectiva que fomenta el respecte pels paisatges. Suposa també una font de talent creatiu i tècnic, i un canal on es transmeten tradicions i cultura. I aquest és el motiu pel qual se secunden activament alguns dels scoutings internacionals que es fan a l'illa com aquest, en aquesta ocasió en col·laboració amb Palma Pictures. 
La ruta va començar el 19 de maig. Durant quatre dies, els sis localitzadors dels EUA, amb gran experiència en gestió de rodatges i amb grans projectes en les seves carreres, han recorregut localitzacions públiques i privades: Palma i voltants, espectaculars trams de la serra de Tramuntana des d'Andratx i Calvià fins a Pollença, incloent-hi Sóller, el torrent de Pareis o la carretera des Nuu de sa Corbata, entre moltes altres. 
Es tracta d'una acció que suposarà un impacte molt positiu per a futurs projectes audiovisuals a Mallorca, a causa del prestigi internacional dels participants. Concretament, es tracta de J.J. Levine, amb àmplia experiència en televisió, llargmetratges, publicitat, vídeos musicals i nous mitjans. Ha participat en projectes com: A kiss at midnight (2008), My Name Is Khan (2010), The Muppets (2011), Power Rangers short film (2015), The Major (2017), The Eternels (2021).
També participa Jennifer Lyne, una location manager que compta amb crèdits en la producció de dos llargmetratges. Gràcies a la seva experiència, ha buscat localitzacions per a més de trenta llargmetratges i programes de televisió. 
Julie Hannum, location manager i productora treballa principalment a Los Angeles, Honolulu i Miami. Va guanyar el premi “Localitzacions destacades en un llargmetratge contemporani - Tenet (Warner *Bros.)” i és coneguda per projectes com Pirates of the Caribbean (2011): the fountain of youth (2011), Tenet 2020, Dune (2021), The white Lotus 2021, The mother (2023), Murder Mystery II (2023), Dune (2021).
A més, també es troba Douglas Dresser, localitzador i director de producció, amb més de 20 anys d'experiència, i que ha participat en projectes com Kill Bill: Volum I (2003) o Els jocs de la fam (2012).
Finalment, són presents Sam Hutchins, que ha treballat en la producció cinematogràfica, i se'l coneix per treballs com How to Lose a Guy in 10 Days (2003) o The 4 fantastics (2007), i Bill Doyle, que ha treballat com a productor per al director David Fincher des de 2016