Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Llorenç Galmés participa en les trobades a Lluc de la Federació d’Associacions de Gent Gran de la Part Forana amb més de 3500 persones

Llorenç Galmés participa en les trobades a Lluc de la Federació d’Associacions de Gent Gran de la Part Forana amb més de 3500 persones

(15/05/2024)

El Consell de Mallorca proporciona transport gratuït a les 68 associacions durant els tres dies que dura aquest esdeveniment

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat de la directora insular de Promoció Sociocultural, Hermosinda Mariño, ha participat en les trobades a Lluc que organitza la Federació d’Associacions de Gent Gran de la Part Forana de Mallorca. Durant tres dies, 3.522 persones aniran a Lluc per establir contactes entre les associacions i per gaudir d’aquesta trobada que té lloc any rere any. 

La institució insular ha proporcionat transport gratuït per a les 68 associacions que fan la visita tant avui com demà i divendres, després de la petició feta pel president de la Federació, Joan Bibiloni. Llorenç Galmés ha destacat que «en aquesta etapa nova del Consell, les persones són la nostra prioritat i, en especial, la gent gran per tornar-los tot el que han fet per nosaltres». 

Galmés ha posat en relleu el paper de la gent gran en la societat «com a testimonis vius de la història i cultura de la nostra terra, que transmeten les tradicions i els valors a les generacions futures, i contribueixen a mantenir vives les nostres arrels». També ha ampliat l’agraïment a la Federació «per conservar la flama viva i continuar el moviment associatiu de la gent gran». 
El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha oficiat una missa en la qual totes les associacions presents han fet una ofrena d’aliments, una iniciativa nova, ja que els anys passats s’havia fet una ofrena floral. D’aquesta manera, l’aportació solidària es destinarà al Banc d’Aliments. La jornada ha acabat amb un dinar de germanor.

Avui hi han assistit membres d’associacions de gent gran de  Santa Margalida, sa Pobla, Muro, Biniali, Can Picafort, Son Serra de Marina, Búger, Calvià, Portocolom, Alcúdia, Montuïri, Port de Sóller, Santa Maria, s’Illot, Estellencs, Puigpunyent i Galilea i Sant Llorenç. 
D’altra banda, demà visitarà Lluc gent gran de la Punta de n’Amer sa Coma, Palmanyola, Valldemossa, Sineu, Lloret, Consell, Santanyí, Cas Concos, es Llombards, Binissalem, Maria de la Salut, s’Arracó i Sant Elm, Sa Pobla, Badia Gran, Porreres, Fornalutx, Son Macià, Santa Margalida i s’Horta.

Divendres també hi participarà el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez, i s’hi desplaçaran associacions de Cala Millor, Selva, Caimari, Moscari i Biniamar, ses Salines la Colònia Sant Jordi, es Carritxó, Sóller, la residència de Vilafranca, Sencelles, Petra, Ariany, Santa Eugènia, Llubí, Mancor de la Vall, Inca, Cala Llombards, Calonge Cala d’Or, Alqueria Blanca i Portopetro, Cala d’Or,Lloseta, Port d’Alcúdia, Porto Cristo, Costitx, Sant Joan, Esporles, Colonia de Sant Jordi, Son Servera, Colonya-Pollença i Inca.