Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Lluna de Llevant i Antoni Frontera, guanyadors del Gran Premi Nacional de Trot 2024

Lluna de Llevant i Antoni Frontera, guanyadors del Gran Premi Nacional de Trot 2024

(19/05/2024)

La presidenta del Govern balear, Marga Prohens i el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, han estat els encarregats de lliurar el preuat trofeu,

L'hipòdrom de Son Pardo ha acollit aquesta tarda la prova més destacada del calendari de trot de Mallorca, el Gran Premi Nacional 2024 que enguany ha sumat la seva 91a edició. El tàndem Lluna De Llevant i Antoni Frontera ha aconseguit recórrer els 2.150 metres en 1’15’90, convertint-se així en els flamants guanyadors del Gran Premi Nacional de 2024.

La sortida ha estat explosiva i molt igualada i l’escamot de davant s’ha mantingut pràcticament durant tota la carrera, tot i que al llarg del recorregut s’han desmuntat a alguns dels que tenien clares opcions a fer-se amb la victòria. A pocs metres de la meta, hem viscut una arribada d’infart amb una jugada molt intel·ligent per part del que finalment s’ha proclamat guanyador, que demostra lo gran menador que és i perquè és el que més GPN ha guanyat en la història. 

La presidenta del Govern balear, Marga Prohens i el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, han estat els encarregats de lliurar el preuat trofeu, escultura de Miguel Sarasate, al guanyador Antoni Frontera que l’ha recollit acompanyat del propietari i l’entrenador de Lluna de Llevant. Els acompanyava el president de l’IEHM, Gaspar Oliver i el president de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata.

El president del Consell ha manifestat que “el Gran Premi Nacional és un esdeveniment d'àmbit internacional i que converteix la nostra illa en l'epicentre d'aquest esport a Europa. És una celebració de la tradició, la cultura i la comunitat. Un orgull per a la nostra illa”, ha afirmat, al mateix temps que ha destacat la “gran importància social i cultural que té aquest esport per a Mallorca”.

“Estem molt contents amb el gran acolliment d'aquesta edició número 91 del Gran Premi, atraient a milers d'espectadors, tant locals com turistes, que han pogut gaudir d'aquest esport tan arrelat a la nostra illa durant tot el cap de setmana amb la recuperació de la celebració de la diada, que era una petició dels clubs”, ha afirmat Llorenç Galmés.

El Gran Premi Sencers i Egües, un altre dels premis més esperats de la jornada, ha comptat amb 9 participants de 3 anys i més que han hagut de completar els 2.150 metres de pista per poder optar als 6.000€ de la dotació. El guanyador, en aquesta ocasió, ha esta Heros De Fleur rodant a 1’14”90, seguit de Flower Etoilee, que ha entrat a meta a 1’15”00 i la tercera posició ha estat per Flamme De Ginai que ha rodat també a 1’15”00.
 

Data molt marcada en el calendari

El tercer diumenge de maig és una data marcada amb vermell en el calendari dels amants del trot. L'hipòdrom de Son Pardo ha acollit una vegada més la prova on competeixen els 16 millors poltres de 3 anys (finalment han estat 15 per la baixa d'un dels participants) enguany denominats la generació “L”, que gràcies a la seva regularitat en les proves classificatòries han aconseguit una plaça a la carrera més desitjada.

La jornada ha començat amb la sessió matinal en la qual, per primera vegada, els infantils també han disputat el seu Gran Premi. Seguidament han tingut lloc les 4 carreres del matí.

Des de primera hora s'ha viscut un ambient molt festiu a Son Pardo, amb més afluència de gent que mai, les graderies plenes a vessar i una afició entregadíssima desitjant tornar a viure l'emoció d'un gran premi tan arrelat i amb tanta rellevància.

Minuts després de les 18.00 hores ha començat la tradicional desfilada on hem vist passar a la policia muntada, al carretó amb els trofeus i finalment el gran triomfador de l'any passat, Kiwi Duran, que ha desfilat amb la manta de guanyador i seguit de tots els participants d'enguany, que s'han anat presentat al públic d'un en un.

Després de reconèixer el recorregut que inscriurà a un d'ells en la història del trot, s'ha donat el sus a la carrera més important i amb més prestigi del nostre territori, resultant com guanyadors Lluna de Llevant i Antoni Frontera, en 1’15’90. La segona posició ha estat per Le Chef Wood i D. Oliver rodant a 1’16”00, i en tercer lloc ha arribat Ladil i Jaume Fluxá amb un temps de 1’16”40.