Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Raixa estrena un gual empedrat que travessa el torrent i que s’ha fet amb la tècnica de pedra en sec

Raixa estrena un gual empedrat que travessa el torrent i que s’ha fet amb la tècnica de pedra en sec

(20/07/2024)

Els margers del Consell de Mallorca han treballat durant sis setmanes en el traçat que formarà part de l’etapa 5 del GR 221

El torrent de la finca pública de Raixa es podrà travessar a partir d’ara per un gual empedrat nou, que han construït els margers del Consell de Mallorca utilitzant la tècnica tradicional de pedra en sec.

En concret, el gual nou està situat devora l’aparcament, al camí que discorr per la finca de Raixa i que formarà part de la variant 5 de la Ruta de Pedra en Sec, GR 221, que en un futur enllaçarà Valldemossa amb el refugi de Tossals Verds.

Les obres han tingut una durada de sis setmanes i la feina artesanal d’instal·lar la pedra en sec ha estat feta per quatre margers del Consell de Mallorca: Joan Riutort, Guillem Palou, Toni Coll i Marc Bestard.

Els margers han utilitzat pedres d’una mida adequada per garantir la resistència del pas de vehicles i consolidar el ferm pel qual haurà de discórrer l’aigua, i evitar així que el curs fluvial n’erosioni l’estructura.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha visitat Raixa per comprovar el resultat final de la feina que «ens ha donat com a resultat un traçat perfectament integrat en el nostre paisatge de la serra de Tramuntana».

«La presència d’aquesta tècnica ancestral de pedra en sec en el nostre entorn natural és la millor garantia per conservar el nostre medi ambient i les nostres tradicions», ha afirmat el conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports.