Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Sílvia Rigo guanya el premi a la Millor Història de les Illes Balears en la 16a edició d’AMIC-Ficcions

Sílvia Rigo guanya el premi a la Millor Història de les Illes Balears en la 16a edició d’AMIC-Ficcions

(17/05/2024)

El Consell de Mallorca fomenta la cultura i la literatura catalana amb una subvenció de 20.000 € per a l’associació organitzadora dels guardons

El Centre Cultural la Misericòrdia ha acollit l’entrega de premis de la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions. Dels 422 participants en la categoria de les Illes Balears, d’entre els quals 271 són de Mallorca, la història de Sílvia Rigo Marí, de l’IES Mossèn Alcover de Manacor, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història de les Illes Balears i a la Millor Història de Mallorca.

L’obra de Sílvia Rigo Marí, Balada en atzucac, ha competit com a millor text de Mallorca contra els millors treballs de Menorca i d’Eivissa, i se n’ha duit el guardó amb un relat intrigant i molt enginyós, ple de detalls i descripcions magnífiques, que enganxa capítol rere capítol igual que ho fan els seus personatges, que tenen una veu pròpia molt enriquidora.

El Consell de Mallorca té clar l’objectiu de fomentar i promoure la cultura i la literatura catalana. Per això, sempre estarà al costat de les entitats que així ho facin, com és el cas de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears (AMIC-IB). El Consell de Mallorca va aprovar una subvenció de 20.000 € per a AMIC, que representa més de seixanta-quatre mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes, fortament arrelats arreu de les Illes i que, conjuntament, arriben a una tirada en premsa de 40.000 exemplars, mentre que en digital superen els 5.500.000 de navegadors únics mensuals.

El president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha destacat que «el Consell de Mallorca sempre estarà al costat dels joves creadors i de totes aquelles iniciatives que promoguin la cultura i la nostra llengua. La literatura ens permet crear i viure aventures úniques, ja que el poder de les paraules és increïble. Per aquest motiu, en nom del Consell de Mallorca, vull animar als joves que continuïn creant històries».

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la setzena edició amb una participació de 4.973 alumnes registrats de 309 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.503), del País Valencià (1.011), de les Illes Balears (422) i d’Aragó (37).