Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Un grup de professors lituans s'interessen per les polítiques de sostenibilitat aplicades al turisme a Mallorca

Un grup de professors lituans s'interessen per les polítiques de sostenibilitat aplicades al turisme a Mallorca

(24/08/2023)

José Marcial Rodríguez Díaz agraeix la visita i els transmet que "l'objectiu és millorar la convivència dins d'un marc de desenvolupament sostenible de l'activitat turística"

Un grup de professors procedents de Lituània ha realitzat una visita aquest dijous a diversos llocs de Mallorca per interessar-se pel model turístic de l'illa, així com les polítiques de sostenibilitat aplicades al territori.

En concret, es tracta de vuit professors de diferents departaments de l'Institut Marijampole VET Center de Lituània, entre els quals es troba el director del centre, que estaran tres dies a l'illa i que durant la seva estada a Mallorca han visitat llocs com el casc antic de Palma, el mercat de l'Olivar o la Seu.

A més, es dóna la circumstància que alguns d'ells ja imparteixen la matèria de sostenibilitat al centre als seus alumnes, per la qual cosa s'ha organitzat també una xerrada didàctica i divulgativa a les dependències de Turisme del Consell de Mallorca, situades a La Misericòrdia.

En la trobada ha participat el conseller de Turisme de la institució insular, José Marcial Rodríguez Díaz, que ha estat acompanyat pel director insular de Turisme per a la Governança i la Sostenibilitat, Pedro Mas.

Durant la xerrada, el conseller ha agraït a la delegació lituana la seva visita i ha transmès als professors la voluntat ferma de la institució insular de treballar cap a un model de turisme ambiental més sostenible, social i econòmicament. "Mallorca ho té tot per ser un referent en turisme sostenible, el nostre objectiu és millorar la convivència dins d'un marc de desenvolupament sostenible de l'activitat turística", ha assegurat Rodríguez.

En aquesta línia, el responsable de Turisme ha recordat que l'objectiu de Mallorca és projectar-se internacionalment com un destí sostenible, per al que "hem de protegir i regenerar les qualitats i valors que fan d'aquesta illa un lloc meravellós per viure, alhora que és un lloc meravellós per visitar".

La visita ha estat coordinada per Internship MallorcaWorks, especialitzada a organitzar beques Erasmus d'estudiants i professors de tot Europa, així com les visites d'alumnes que venen a fer les seves pràctiques a diferents sectors de Mallorca, i visites d'observació de docents.

Finalment, la jornada ha acabat amb una xerrada d'economia circular per part d'Erica Garcia, responsable de sostenibilitat de Garden Hotels, en la qual ha explicat als assistents el procés d'obtenció del segell Aenor de circularitat que l'any passat va aconseguir la cadena hotelera mallorquina, el primer guardó d'aquest tipus a nivell europeu.