Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Èxit de participació del Pla Territorial de Mallorca

Èxit de participació del Pla Territorial de Mallorca

(21/11/2017)

Demà, dimecres, es durà a terme la darrera sessió del procés participatiu amb el taller sectorial sobre creixement i capacitat de càrrega. No obstant això, l'enquesta de participació online seguirà en funcionament.

En el context de la revisió parcial de l’ instrument d’ordenació territorial a Mallorca, el Pla Territorial de Mallorca (PTM),  s’està duent a terme un procés de participació que permet incorporar propostes i enriquir el document que s’aprovarà de forma provisional de cara l’any vinent.

A dia d’avui el desenvolupament del pla es troba en la seva recta final de les sessions de la fase 2 del procés de participació, les quals  es duran a terme al mes de novembre. Els dimarts 7 i 14 de novembre es van celebrar els tallers territorials a Inca i Manacor, respectivament i els dimecres 8 i 15 de novembre  es van celebrar els tallers sectorials destinats a les temàtiques de gestió del paisatge i sòl rústic, activitats agràries i patrimoni natural.

 Elevada  participació presencial i on-line

E tallers territorials, destinats als representants municipals, va comptar amb la participació de representants municipals, tècnics i col·lectius professionals. En total, hi han assistit unes  41 persones (18 participants a Inca i 23 a Manacor). 

Enn els tallers sectorials, destinats a ciutadania i agents locals, hi ha participat particulars i representants d’entitats i associacions interessats en les temàtiques concretes de les trobades, amb l’assistència d’un total de 40 participants,11 a la sessió de gestió del paisatge i 29 a la de sòl rústic.

A través de l’enquesta on-line, oberta a tots els públics, més de 300 ciutadans ja han compartit també la seva opinió sobre el territori.

En total, unes 380 persones han participat del procés donant la seva opinió quan aquest entra en la seva recta final.

Dinàmiques participatives pel reconeixement del territori

Tots els tallers s’han desenvolupat en tres parts. S’han iniciat amb una petita presentació donant unes pinzellades del PTM actual i una diagnosi territorial, l’oportunitat de revisió del Pla i els seus objectius específics així com les fases de tramitació prevista. Seguidament s’han realitzat dinàmiques de participació per tal de recollir l’opinió dels assistents sobre el creixement, els usos del sòl rústic, el paisatge, entre d’altres qüestions. Per finalitzar el taller, s’han posat en comú i a debat les propostes i s’han extret les principals conclusions.

Aquells ciutadans que no han pogut assistir als talleres encara tindran encara l’oportunitat de participar de manera presencial a la darrera sessió, dimecres 22 en el taller sectorial sobre creixement i capacitat de càrrega del territori.

També es pot participar des de casa a través de  l’enquesta on-line,