Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

“Aida” reunirà prop de 250 artistes a l’escenari del Teatre Principal

“Aida” reunirà prop de 250 artistes a l’escenari del Teatre Principal

(10/03/2015)

Margalida Moner ha presentat avui l'opera de Verdi, una producció pròpia que s’estrenarà el proper diumenge, 15 de març, i de la qual se’n tres funcions més, el dimecres 18, divendres 20 i diumenge 22 de març

El Teatre Principal ha presentat avui matí l’òpera Aida, de Verdi, una producció pròpia que s’estrenarà el proper diumenge 15 de març, i de la qual se’n tres funcions més, el dimecres 18, divendres 20 i diumenge 22 de març. La presentació ha anat a càrrec de la directora gerent del Teatre, Margalida Moner, que ha estat acompanyada per tot l’equip artístic de l’òpera.

Aida està dirigida per José Ferreira Lobo, en la part musical, i Francisco López, a la part escènica; i està interpretada en el seus principals papers per solistes del nivell de Tamara Wilson, Albert Monserrat, Ildiko Komlosi, María Luisa Corbacho, Ivo Stanchev, Pablo López, Marga Rodríguez i Roger Berenguer. A més, actuarà també l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma”, el Cor del Teatre Principal, el Cor Juvenil, i la Banda de Música de son Rapinya, com a banda interna.

Cal explicar que María Luisa Corbacho, mezzosoprano, interpretarà el paper d’Amneris en la funció de l’estrena del 15 de març, mentre que a les funcions dels dies 18, 20 i 22 de març aquest paper serà interpretat per Ildiko Komlosi, que actualment està actuant al teatre Arena de Verona.

Durant la seva intervenció, la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, ha destacat d’Aida que “és una òpera de dimensions grandioses en tots els sentits, tant artístic com físic i humà. En total hi ha prop de 300 persones implicades en aquesta producció, 250 de les quals estaran actuant entre solistes, orquestra, cor, cor juvenil, banda de música...”. La resta correspon a tècnics, maquilladors, perruquers etc.

Aquesta producció del Teatre Principal, una reposició de la mateixa producció de la XXVII Temporada d’Òpera en el 2013 que va tenir un enorme èxit, viatjarà el proper juny al TeatroVillamarta de Jerez on serà representada. Aquesta cessió correspon a un acord amb al teatre andalús, gràcies al qual la temporada passada el Teatre Principal de Palma va poder disposar de la producció de Rigoletto, segons ha explicat Margalida Moner.

Per Francisco López, el director d’escena, aquesta “és una producció fonamentalment nova” i, coincidint amb Moner, ha assegurat que “Aida és una òpera monumental, que exigeix un esforç descomunal tant en personal com en exigència artística”, un repte que s’ha assolit plenament al Teatre Principal. “Aquesta Aida és una vertader cop de puny emocional”, ha sentenciat López.

Estrenada el 1871, aquesta òpera de Verdi narra la història de la princesa Amneris, l’esclava Aida i el general Radamès, un triangle amorós amb el transfons d’una guerra entre Egipte i Etiopia. Segons López, Aida reflexa a la perfecció “el conflicte entre l’individu i el col·lectiu, que és present a tota l’obra de Verdi. Parla, en definitiva, dels principis fonamentals de l’ésser humà: el poder, el deure i l’amor”.

Per la seva part, Tamara Wilson, que acaba d’arribar de Barcelona on ha interpretat Norma al Gran Teatre del Liceu, s’ha referit al seu personatge (Aida) com “un personatge dur, difícil i molt intel·ligent” però a la vegada molt agraït per a una soprano com ella.

Per altra banda, el dissabte 14 de març, a les 19 hores, al mateix Teatre Principal, tindrà lloc una conferència sobre l’òpera de Verdi que anirà a càrrec de Miguel Lerín, agent artístic i promotor del prestigiós Concurs Internacional de Cant “Francisco Viñas”.

Aida s’estrenarà el diumenge 15 de març a les 18 hores. La resta de funcions seran el dimecres 18 a les 20 hores, divendres 20 a les 20 hores, i diumenge 22 de març a les 18 hores.

Els preus de les entades oscil·len entre els 60 i els 8 euros.