Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

“Gestionar els residus és una feina de molta responsabilitat social” ha assegurat la consellera Aurora Ribot en la seva visita a la planta de MAC Insular a Bunyola

“Gestionar els residus és una feina de molta responsabilitat social” ha assegurat la consellera Aurora Ribot en la seva visita a la planta de MAC Insular a Bunyola

(27/09/2019)

L’objectiu de la visita a la planta de la concessionària MAC Insular ha estat la de comprovar “in situ” la feina del tractament de residus no perillosos provinents de construcció i demolició que es generen a la nostra illa.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, han visitat avui dematí les instal•lacions que Mac Insular té al Polígon de Ses Veles de Bunyola i que es la més gran de les que disposa. MAC Insular gestiona residus no perillosos provinents de construcció i demolició de cases, edificis oficials, reformes domèstiques, electrodomèstics, pneumàtics fora d’ús i objectes voluminosos com podrien ser els mobles de la llar.

Un dels grans reptes que es planteja el Consell és la finalització d’abocadors il•legals i es per això que la planta fa l’esforç de reciclar tot el que arriba a les seves instal•lacions.

Tot objecte entra en un procés de separació de material distribuint-se en diferents contenidors. Un segon triatge més selectiu es fa de forma manual. Es  un procés acurat en el que es reutilitzen un 98 % de tots el residus. Finalment aquest material es torna a fer servir per a la construcció.

La consellera Aurora Ribot ha constatat que l’augment dels residus es cada dia més gran i que “la seva gestió a Mallorca ha de ser conjunta i s’hi han d’implicar totes les institucions (Govern, Consell i Ajuntament) per millorar-ne l’efectivitat”.