Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

“Índústria i consumidors hem de canviar els nostres hàbits davant l'emergència climàtica"

“Índústria i consumidors hem de canviar els nostres hàbits davant l'emergència climàtica"

(07/10/2019)

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, critica el model productiu “d’usar i tirar” al congrés ISWA 2019 que es celebra a Bilbao.

“Ens esperen dies complicats, amb fenòmens meteorològics molt extrems. Indústria i consumidors hem de canviar ja els nostres hàbits de producció i consum”. La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha insistit en la necessitat d’actuar de manera immediata davant el canvi climàtic durant la celebració del Congrés mundial ISWA 2019 que té lloc a Bilbao.

Aquest congrés reuneix alguns dels majors expertes mundials en el tractament de residus i economia circular. Segons les primeres conclusions, les perspectives de futur son “alarmants”. El tractament i reutilització de residus és una de les mesures més prioritàries per frenar la degradació ambiental. Una de les solucions a debat és “produir i consumir pensant en la vida útil dels productes, que es puguin reparar i siguin 100% reciclables”, ha afegit Ribot.

Pel que fa als consumidors, es considera fonamental que triïn només productes amb aquestes condicions de vida reutilitzable. Les jornades que es celebren a Bilbao continuaran fins el pròxim dijous.