Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

«Mallorca Reacciona» ofereix als ajuntaments 20 agents de suport per a empresaris i autònoms

«Mallorca Reacciona» ofereix als ajuntaments 20 agents de suport per a empresaris i autònoms

(18/05/2020)

El pla de reactivació del Consell crea punts d'informació i assessorament a tots els municipis de menys de 20.000 habitants

La gestió d'ajuts, suport administratiu i de tramitació o informació d'interès per a empresaris i professionals autònoms derivada de la crisi de la Covid-19, són algunes de les funcions que durà a terme el nou servei creat pel Consell de Mallorca per als ajuntaments.

Es tracta d'una mesura inclosa al pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona» que avui han avançat la presidenta Catalina Cladera i les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot durant una reunió amb els batles i batlesses del Pla i Raiguer de Mallorca, la primera d'una ronda de reunions amb tots els representants de municipis de l'illa.

En aquesta ronda de reunions, es detalla el pla «Mallorca Reacciona» i les mesures que el Consell dirigeix específicament als municipis, als quals destina 40 milions d'euros, que suposen gairebé la meitat dels 89 milions que invertirà el Consell en la reactivació social i econòmica de Mallorca.

El suport a la gestió municipal és un dels eixos principals d'aquest pla i per això el Consell posa a disposició dels municipis de menys de 20.000 habitants 20 agents de suport per resoldre dubtes, gestions i tramitacions derivades de la crisi de la Covid-19. Es tracta d'un canal nou per facilitar a empreses i autònoms la gestió de tota la normativa que ha generat la gestió de la crisi i de quina manera se'n pot beneficiar.

Els 20 agents de suport municipal es desplaçaran als ajuntaments, a on disposaran d'un espai des d'on ajudaran autònoms i empreses a accedir a les diferents ajudes insulars, autonòmiques o estatals per la Covid, informar de protocols de seguretat, fases de desescalada i tramitacions diverses, entre altres qüestions.

Amb aquests 20 agents s'estandarditzen i homogeneïtzen les gestions municipals de professionals autònoms i empreses envers la crisi, alhora que ajuda al teixit empresarial de Mallorca.

El pla «Mallorca Reacciona» inclou altres mesures de suport relacionades amb la gestió municipal, com dotar els ajuntaments d'eines d'agilitació i simplificació administrativa; assessorament tècnic, jurídic, econòmic i tecnològic; la creació d'un servei de finestreta única, tant digital com presencial; el reforç del servei de planejament i millora de la tramitació urbanística municipal i el manteniment de l'espai web d'informació i consulta sobre tota la normativa relacionada amb la COVID-19.

D'altra banda, gran part dels recursos que «Mallorca Reacciona» mobilitza per als municipis es destinen al Pla d'Obres i Serveis, a on s'inverteixen 20 milions per infraestructures públiques municipals que milloren els serveis als ciutadans i reactiven l'economia local, i al Pla d'Accions per a les Energies Sostenibles i el Clima (PAESC), per a inversions lligades al cicle de l'aigua, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible.

A més, s'han signat convenis per valor de 3,6 milions d'euros amb tots els municipis per reforçar els serveis socials comunitaris bàsics; s'ampliarà la cobertura a municipis i beneficiaris del Servei d'Atenció Integral a Domicili per a persones amb dependència; s'augmenta la dotació de la Renda Mínima d'Inserció; es creen programes d'activitats de lleure i culturals, de promoció del producte de Mallorca i s'ofereix suport municipal per elaborar Plans Locals d'ocupació i de reconstrucció, així com la col·laboració en polítiques d'ocupació.