Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

18 infants i joves constitueixen el primer Consell de la Infància i l’Adolescència de Mallorca

18 infants i joves constitueixen el primer Consell de la Infància i l’Adolescència de Mallorca

(21/10/2022)

La presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, ha inaugurat la sessió constitutiva d’aquest nou òrgan consultiu i participatiu que té com a finalitat opinar sobre les polítiques relacionades amb els interessos i drets del col·lectiu, i fer propostes als organismes competents.

El Saló de Plens del Consell de Mallorca ha acollit avui el primer plenari del nou Consell de la Infància i l'Adolescència de Mallorca (CIAM), a on ha quedat constituït aquest òrgan que té com a objectiu prioritari donar veu i fer efectiva la participació de nins, nines i joves de Mallorca en la planificació de polítiques relacionades amb els seus interessos i drets, especialment en les que el Consell de Mallorca exerceix les competències.

El primer Consell de La infància i l’Adolescència de Mallorca està integrat per 18 infants i joves d'entre 8 i 17 anys. Dos són representants del Consell de la Infància i l’Adolescència de l'IMAS i la resta són integrants dels vuit consells locals d'infància que hi ha actualment a Mallorca.

«És molt important que la societat, en general, i les institucions públiques, en particular, escoltem i facem partícips infants i joves de totes les polítiques, iniciatives i projectes que els afecten», ha explicat la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, durant la inauguració de la sessió. Alonso ha estat també l'encarregada de nomenar els nous consellers i conselleres. «Ampliam la mirada sobre tots els temes relacionats amb ells i, així, donam validesa a la seva forma de pensar, sentir i interpretar el món que els envolta. Tenim molt a aprendre d'ells» ha afegit.

La directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández Valiente, i els batles de Palma, Calvià, Binissalem a més de la batlessa de Porreres i altres representants dels consistoris d’Inca, Manacor, Felanitx i Santanyí, que són els 8 municipis que compten amb consells d’infants han participat també en aquest Ple.

El nou Consell es reunirà com a mínim dues vegades l’any i la seva tasca principal serà treballar per al desenvolupament i l’elaboració del Pla de l'Atenció i dels Drets de la Infància i l'Adolescència a Mallorca.

«Amb aquest nou òrgan, promovem la participació i la igualtat d'oportunitats de nins, nines i adolescents. Mitjançant la seva mirada, comprendrem millor la seva realitat en temes com educació, diversitat, salut, medi ambient, noves tecnologies, cultura i oci o esports, que són els principals eixos del Pla de l'Atenció i dels Drets de la Infància i l'Adolescència a Mallorca que estam elaborant amb les seves aportacions», ha destacat la directora insular d’Infància i Família de l’IMAS.

A més de representar els interessos dels infants i adolescents de Mallorca, fer propostes als organismes competents i opinar sobre les actuacions que els afecten, entre les funcions del CIAM hi ha també afavorir la imatge positiva dels infants i joves, sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar, proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb el col·lectiu i fer projectes d’interès relacionats amb les polítiques d’infància.

La consellera del consell infantil nacional, Paula Pascual, així com i el director de l’Oficina Balears d’Infància i l’Adolescència, Josep Lluís Riera i la presidenta d’UNICEF Balears, Mercedes del Pozo, han estat presents a la sessió constitutiva. En aquesta, s’hi han organitzat dos grups de treball on els integrants del CIAM han posat en comú les seves opinions i criteris, i han debatut sobre les possibles propostes a incloure en el Pla de l'Atenció i dels Drets de la Infància i l'Adolescència a Mallorca (PADIAM). Així serà, a partir d'ara, el funcionament de les reunions regulars convocades per aquest nou òrgan de participació i consulta.