Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

212 aspirants superen les proves físiques de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

212 aspirants superen les proves físiques de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

(29/01/2022)

Ara els candidats han de passar una darrera prova d’avaluació psicològica.

212 aspirants han superat la segona prova del concurs oposició per cobrir 32 places del Servei de Bombers de Mallorca, que consistia en un examen físic. Aquest procés d’oposicions ofereix el nombre més elevat de places al cos de bombers dels darrers 15 anys.

Entre els candidats que han superat les proves hi ha cinc dones. Durant el procés d’inscripció, el Consell de Mallorca va fer una campanya de difusió per convidar les dones a formar part del Servei de Bombers i animar-les a presentar-s’hi. D’aquesta manera, es volen rompre els estereotips de les professions masculinitzades.

L’examen físic estava dividit en sis parts: prova aquàtica, resistència aeròbica, força del tronc superior anterior, força del tronc superior posterior, salt vertical i flexibilitat. Per dur a terme les proves, es va comptar amb la col•laboració del Col•legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de les Illes Balears.

Ara, tots els aspirants han de superar una darrera prova, que consisteix en una avaluació psicològica que es farà mitjançant un examen de tipus test. El darrer exercici de la fase d’oposició es farà el 19 de febrer a les 10 hores a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la Universitat de les Illes Balears.

Qui superi aquesta prova passarà a un concurs de mèrits que, juntament amb els resultats de les anteriors proves, decidiran les 32 persones que cobriran les places del Servei de Bombers de Mallorca, sempre que superin el curs de formació específic. La resta d’aspirants que hagin superat totes les proves entraran a formar part d’una borsa per cobrir places noves.

Aquesta convocatòria d’oposicions permetrà consolidar la plantilla del Servei de Bombers de Mallorca amb 32 places fixes i, a més, també servirà per crear una borsa per cobrir 40 places noves. D’aquesta manera, queda palès el compromís del Consell amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i les bomberes de Mallorca.