Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

«Avistament 1978» es proclama guanyador de #MallorcaFilmConfinats

«Avistament 1978» es proclama guanyador de #MallorcaFilmConfinats

(04/09/2020)

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission, ha repartit un total de 25.000 euros en premis entre sis curtmetratges

El Museu de Mallorca ha acollit el lliurament dels premis del concurs de curtmetratges #MallorcaFilmConfinats. L’acte, encapçalat per la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha celebrat amb totes les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19. 

El concurs, organitzat pel Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission, naixia el mes d’abril com a mesura de suport i de dinamització del sector audiovisual després de la paralització de l’activitat per mor de l’estat d’alarma. Al mateix temps, també pretenia generar més trànsit a les xarxes socials de Mallorca i promocionar l’illa d’una manera diferent. 

De nou, aquests premis demostren el talent, la creativitat, la diversitat i la professionalitat de la indústria audiovisual mallorquina. Les peces guardonades pel jurat, 100 % femení, són:
• 1r premi: 10.000 € - Avistament 1978 (Guillem Miró)
• 2n premi: 6.000 € - L’últim aplaudiment (Ivo Erasmo)
• 3r premi: 4.000 € - Berni (Elisabeth Moll)
• 4t premi: 3.000 € (Ex aequo) – Lama Glama (Jossie Malis i Julie Reier) i Lapse (Ferran Bex)

Els curtmetratges guanyadors s’han anat revelant un a un, després d’haver estat penjats al perfil d’Instagram de la Mallorca Film Commission (MFC) des del 22 de juliol. Precisament, el cinquè premi ha estat escollit a través d’aquesta xarxa social. El guardó, Xarxes Socials, dotat amb 2.000 €, ha estat per Talayot (Diego Moiso), amb 1.626 «m’agrada» en el compte IGTV de la MFC.

El conseller de Turisme i Esports, de qui depèn la Fundació Mallorca Turisme-Mallorca Film Commission, Andreu Serra, ha recordat durant el discurs inaugural el caràcter extraordinari d’aquesta convocatòria, a causa de la situació difícil derivada de la covid-19, i que aquest tipus d’iniciatives ajuden a promocionar Mallorca. 

Ha agraït, a més, l’esforç i la professionalitat del sector audiovisual i ha desitjat un recorregut llarg i pròsper a les obres presentades: «esperem que d'aquí a uns anys, quan alguns d'aquests autors hagin aconseguit un reconeixement i un recorregut amb les seves obres, puguem recordar aquesta situació de crisi no com un obstacle, sinó com una oportunitat per treure el millor de nosaltres mateixos». 

Per la seva banda, Mireia Covas, en representació de la Mallorca Film Commission, ha valorat positivament la decisió final de professionalitzar el jurat dels quatre primers premis, després de rebre’n peticions d’algunes associacions audiovisuals.

Tant el jurat com l’organització coincideixen a destacar la qualitat i l’heterogeneïtat de les obres, el que ha fet d’aquesta edició extraordinària un gran èxit. S’hi presentaren 32 obres de diversos gèneres, durada i pressupost, que duren un total de 4,5 hores en total.

Cal recordar que tota la informació sobre la convocatòria està disponible al web de la MFC i que les obres seguiran penjades indefinidament en el compte IGTV de la Mallorca Film Commission, per a tothom que desitgi veure-les en línia i de manera gratuïta.