Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ha activat el 100 % de les mesures del pla de reactivació “Mallorca Reacciona”

El Consell de Mallorca ha activat el 100 % de les mesures del pla de reactivació “Mallorca Reacciona”

(08/09/2020)

La presidenta de la institució, Catalina Cladera, s’ha reunit amb els agents socials i econòmics per fer balanç d’aquests quatre mesos de l’inici del pla de xoc de més de 100 milions d’euros

El 100 % de les mesures del pla de reactivació econòmica i social, Mallorca Reacciona. Així ho ha assenyalat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a la reunió amb els agents socials i econòmics. Cladera ha recordat que es tracta d’una setantena d’accions d’un pla que es va presentar fa quatre mesos i que suma una inversió de més de 100 milions d’euros.

A la reunió d’avaluació i seguiment han participat de forma presencial la presidenta Catalina Cladera amb diferents consells executius de la institució insular i de forma telemàtica, el secretari general d’UGT, Alejandro Teixias; el secretari general de CCOO, José Luis García; la presidenta de la CAEB, i el president de PIMEM, Jordi Mora. Els diferents agents varen contribuir al pla de reactivació Mallorca Reacciona, amb diferents aportacions que han contribuït a fer que les mesures arribin als diferents sectors socials i econòmics.

Cladera ha remarcat que el Consell de Mallorca va ser la primera institució que va fer un pla de xoc per combatre els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària provocada per la covid-19 tenint en compte les conseqüències de la pandèmia «pensant que les conseqüències de la crisi ens afectarien a tots, ciutadania, teixit empresarial i productiu, administracions a mitjà i llarg termini».

Aquesta situació, ha assegurat Cladera «ens ha obligat a reajustar en temps rècord i amb esforç el pressupost que teníem previst per enguany» i ara, que ja estan totes activades, «podem dir que han tengut un impacte directe sobre persones i empreses», ha conclòs.
      
La presidenta del Consell ha assenyalat que Mallorca Reacciona continua, perquè «té una premissa clara: no deixar ningú enrere».

Entre les actuacions del pla de xoc Mallorca Reacciona hi ha l’atenció de més de 4.700 telefonades de situacions d’emergència social, de persones que han cridat al número gratuït posat en marxa per l’IMAS just al principi de l’estat d’alarma. Va ser un dels primers serveis d’emergència social que es va activar per donar resposta immediata a situacions d’urgència

Des del principi de la crisi sanitària, una de les prioritats ha estat consolidar i ampliar segons les necessitats, l’atenció a les dones víctimes de violències masclistes, amb atenció telefònica i seguiment de més de 780 dones. En aquest sentit, cal destacar, també, que el servei de casa d’acollida, durant els mesos de la pandèmia ha oferit un lloc on viure a 60 dones més, a 48 nous apartaments, que se sumen a les places que ja hi havia. Aquesta ampliació de l’atenció inclou la creació d’un nou servei pioner a tota Espanya que ha oferit allotjament durant la crisi a 31 dones en situació de prostitució.

D’altra banda, el programa «Gaudeix l’illa», destinat a personal essencial, durant la pandèmia i les seves famílies ha beneficiat més de 10.000 persones.

Més de 4.300 autònoms de Mallorca s’hauran beneficiat dels ajuts posats en marxa durant el pla Mallorca Reacciona i s’ha injectat liquiditat a més de 300 pimes i autònoms (ISBA). I s’han dut a terme 2.600 cites dels 20 agents de suport desplegats per diversos municipis de l’illa per ajudar els autònoms i empresaris de Mallorca, amb la col·laboració dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants

Continua oberta la convocatòria extraordinària d’ajut de 500.000 euros adreçada a autònoms i a petites empreses de la indústria cultural de Mallorca. I les dues línies per a la promoció i millora dels mitjans de producció del sector artesà han beneficiat prop de 200 artesans i artesanes.

60.000 persones han visitat les pàgines web d’ajuda i assessorament (web Covid, i el mapa de comerços oberts) que s’han posat en marxa arran de la situació de pandèmia.

 

​​​​​​​