Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

"Ni crac, ni gentleman, ni mascle, mascle". El Consell proposa desmuntar mites en el Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines

"Ni crac, ni gentleman, ni mascle, mascle". El Consell proposa desmuntar mites en el Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines

(23/09/2020)

El Consell de Mallorca ha engegat una acció de sensibilització a través de les seves xarxes socials, amb motiu de la commemoració, avui, del Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència, que cerca posar en el focus del problema no a les víctimes, en un 80 per cent dels casos dones i nines segons dades de EUROSTAT, sinó als explotadors. 

Per això ha dissenyat unes creativitats que cerquen trencar mites sobre els consumidors, en la majoria homes, i els mites que tradicionalment s'han construït sobre ells, emmascarant la figura de l'explotador sota diverses denominacions.
"Crac, Gentleman, Mascle, mascle?" Sobre aquests rols socials associats tradicionalment a la masculinitat, el Consell proposa trencar mites i reaccionar envers la necessitat de lluitar contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i nines amb finalitat sexual començant per combatre el consum i la demanda. "Sense demanda no hi ha explotació. Sense demanda no hi ha víctimes", conclou el text que acompanya les creativitats. 

A banda d'aquesta acció de sensibilització, el Departament de Presidència ha organitzat la xerrada 'Visibilitzant la demanda en el sistema prostitucional', amb el treballador social i expert en explotació sexual i tracta Ramon Esteso i un diàleg amb membres de diferents entitats de Mallorca que treballen amb víctimes.