Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El cribratge complet a la residència la Bonanova de Palma confirma un únic nou cas positiu entre els seus residents i tres entre els treballadors

El cribratge complet a la residència la Bonanova de Palma confirma un únic nou cas positiu entre els seus residents i tres entre els treballadors

(27/09/2020)

Les proves massives realitzades al centre per a gent gran Huialfàs de sa Pobla no han detectat cap positiu en COVID-19 en les PCR realitzades als residents i personal

El cribratge complet efectuat entre dimecres passat i dijous a usuaris i treballadors de la residència de la Bonanova de Palma ha detectat un únic nou cas positiu en COVID- 19 entres els seus residents. Les proves PCR practicades als treballadors han confirmat tres professionals positius en coronavirus, encara que cap d’ells ha estat contacte estret dels interns. Tots tres es troben aïllats a ca seva i el seu estat és estable. 

L’IMAS i la Conselleria de Salut, amb col·laboració de la Creu Roja, han efectuat més de 500 tests a aquest centre, que té 324 usuaris i 395 treballadors, que completen el cribratge íntegre del centre. El cribratge de tota la Bonanova s’ha dut a terme després que fa una setmana es detectessin tres usuaris positius a dues de les cinc plantes amb places residencials. Dissabte passat es varen practicar devers 200 PCR als seus contactes estrets.

El darrer positiu confirmat es troba hospitalitzat, igual que els 3 primers residents detectats i els altres 9 usuaris que donaren positiu en el cribratge efectuat dissabte i diumenge de la setmana passada. La resta d’interns dels mòduls afectats continuen encara complint amb les mesures d’aïllament. Durant aquest cribratge també va donar positiu un treballador del centre, que roman estable al seu domicili. 

Calendari de Cribratges
Les darreres 24 hores i seguint amb el seu calendari de cribratges, l’IMAS en coordinació amb la Creu Roja, han efectuat proves PCR als 44 usuaris i 63 treballadors de la residència Huialfàs, de sa Pobla, que també gestiona de manera directa la institució insular. Cap d’ells ha resultat positiu en coronavirus. 

La proliferació dels casos asimptomàtics ha fet d’aquest calendari una eina per evitar la propagació del virus, ja que permet tenir monitoritzats personal i usuaris de tots els centres que formen part de la xarxa residencial de Mallorca (públics i privats) encara que no hagin presentat cap dels signes de la malaltia. A hores d’ara ja s’han efectuat devers 4.500 proves PCR i la pròxima setmana està previst haver completat el circuït amb més de 6.400. La intenció és dur a terme controls a totes les residències cada mes i en pròximes dates es farà extensiu a tots els usuaris en risc de la xarxa (inclusió social i persones amb discapacitat).