Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS conclou la primera ronda de cribratges a residències amb el 91% de les PCR realitzades amb resultat negatiu

L’IMAS conclou la primera ronda de cribratges a residències amb el 91% de les PCR realitzades amb resultat negatiu

(05/10/2020)

Entre aquesta setmana i la pròxima està previst que es finalitzin les proves massives als centres de persones amb discapacitat i comencin als de la xarxa d’inclusió social.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), en col·laboració amb la Creu Roja i la Conselleria de Salut, ha conclòs la primera ronda de cribratges a tots els usuaris i treballadors de la xarxa assistencial de Mallorca. Aquest ha permès tenir monitoritzades més de 6.670 persones, 3.570 usuaris i 3.100  treballadors, i conèixer el grau d’afectació de la COVID-19 a les 44 residències de Mallorca. La primera ronda de les proves massives a residents i professionals ha culminat amb més d’un 91% de les PCR realitzades amb resultat negatiu (89% d’usuaris i 94% de treballadors). A 24 dels 44 centres tots els tests han resultat negatius. 

El cribratge complet efectuat a finals de la setmana passada als 321 usuaris i 394 treballadors de la residència La Bonanova, de Palma, ha detectat 8 nous positius entre els més de 110 residents que guardaven quarantena per haver estat contacte estret d’altres usuaris positius confirmats el passat 19 de setembre. Tots els afectats per la malaltia del centre es troben ingressats a hospitals o han estat traslladats a la residència Sa Riera, habilitada per l’IMAS per atendre usuaris asimptomàtics d’altres centres. 

Una vegada acabada la primera ronda de cribratges complets a residències de persones majors, a finals de la setmana passada varen començar a fer-se proves massives a tots els centres de persones amb discapacitat. Les darreres 24 hores s’han detectat 20 persones positives (17 usuaris i 3 treballadors). En acabar amb el monitoratge a aquestes residències, està previst que es facin cribratges complets als centres de la xarxa d’inclusió social i un pic s’hagin finalitzat es tornarà a repetir el calendari de cribratges a totes les residències de gent gran. La intenció es repetir les proves entres els col·lectius més vulnerables almanco una vegada cada mes.

Les darreres setmanes s’han intensificat les mesures de contenció de la pandèmia als centres de gent gran. S’ha nomenat un referent a cada residència que té com a funció principal coordinar totes les tasques relacionades amb el COVID-19 que s’hagin de dur a terme a cada centre. 

A més, i en coordinació amb la Conselleria de Salut i la d’Afers Socials, s’ha intensificat el pla de formació per al personal propi i de residències, amb l’objectiu d’insistir en el compliment de les mesures d’autoprotecció per evitar contagis. També, i de manera conjunta amb la Conselleria de Salut i la de Treball, s’ha establert un calendari d’inspeccions periòdiques setmanals per garantir l’assistència sanitària, social i de prevenció de riscos a tota la xarxa residencial.