Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La torre des Verger es podrà visitar l’estiu que ve

La torre des Verger es podrà visitar l’estiu que ve

(09/10/2020)

La vicepresidenta i la directora insular de Patrimoni han visitat avui les obres de conservació i condicionament.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat avui l’equip de la brigada de Patrimoni del Consell que fa feina en la conservació i en el condicionament de la torre des Verger de Banyalbufar i el seu entorn. Les tasques varen començar el mes de setembre i la previsió, segons ha anunciat Busquets, és que es pugui reobrir al públic l’estiu de 2021. Ambdues han reconegut i agraït la feina que fa la brigada per recuperar el patrimoni illenc.

 

Durant la visita, Busquets ha explicat que el projecte de la torre des Verger s’engloba dins el Programa de Conservació de les Torres del Sistema Costaner de Defensa, Vigilància i Alerta de Mallorca i té com objectiu principal garantir la conservació del monument i millorar les condicions de l’esplanada d’accés.

 

Així, ha destacat la vicepresidenta, «aquest projecte uneix dues de les nostres màximes: conservar i difondre el patrimoni. Per una banda, farem que la torre des Verger i el paisatge que l’envolta recuperin la imatge primigènia, així com va ser concebuda en la utilitat com a torre de defensa i, per una altra banda, feimque sigui accessible per a tothom i que sigui segur visitar aquest conjunt patrimonial.»

 

La intervenció preveu dues fases d’execució, que es fan de manera simultània. D’una banda, les feines de condicionament de l’entorn de la torre, que donaran lloc a un espai públic de benvinguda amb accés només per a vianants, que garanteixi l’accessibilitat a totes les persones, amb la construcció d’una rampa perimetral adaptada, franquejada per uns murs de pedra que s’integren en l’entorn de la serra de Tramuntana i que milloren la seguretat d’utilització, a la vegada que milloren l’experiència de visualització de l’entorn. D’una altra banda, el projecte inclou la restauració de la torre amb la substitució del porxo de la terrassa, la reconstrucció dels materials malmesos pel pas del temps i la millora de la seguretat per als visitants, amb la col·locació d’un passamà sobre el parapet de la terrassa i l’escala interior.

El projecte s’està duent a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyalbufar, que es fa càrrec de les despeses relatives al material i transport derivades de les obres.