Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Museu Marítim edita uns fullets per difondre el patrimoni marítim

El Museu Marítim edita uns fullets per difondre el patrimoni marítim

(08/07/2020)

El Museu Marítim de Mallorca, que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha editat uns fullets divulgatius de les embarcacions tradicionals de Mallorca adreçats a un públic infantil/juvenil. Estan disponibles en paper al Museu Marítim i també a les instal•lacions on es fan cursos de vela organitzats pel Consell en el marc del programa «Suma't», amb la Federació Balear de Vela, així com als punts d’informació turística patrimonial i familiar. També es pot consultar i descarregar aquest material en el web del Museu Marítim de Mallorca i, gràcies al codi QR que inclou, es pot consultar en anglès i castellà, cosa que facilita la divulgació entre les persones visitants.

El fullet, imprès en paper reciclat, explica l’evolució de la navegació a Mallorca i recull il•lustracions i una petita descripció d’embarcacions com la pastera, el bot descobert, el gussi, la llanxa felanitxera, el bot cobertat i el llaüt, alguns exemplars dels quals es poden veure avui en dia als ports de Mallorca.

La idea de dotar el Museu Marítim de Mallorca d’una eina de divulgació del patrimoni marítim sorgeix en el marc de les Primeres Jornades d’Estudis de la Mar, com una demanda de la comunitat marítima.

Així mateix, aquest material dona a conèixer les associacions que hi ha a les Illes Balears que cuiden les barques tradicionals, les restauren i hi naveguen, com ara l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Mallorca, l’Associació Alzinaires, l’Associació per la conservació del patrimoni i la cultura marítima mallorquina, l’Associació de Vela Llatina Mallorca, Amics de n’Agustina, Real Liga Naval Española - Baleares, Reina del Mar, Eivissa, Amics del Port de Maó, Menorca o Amics de la mar de Menorca.

Per elaborar aquest material, que té el segell de text de lectura fàcil, s’ha comptat amb l’assessorament educatiu de Diego Riera i les il•lustracions de Manuel Gómez. Moiré Disseny n’ha fet l’edició sota la direcció d’Albert Forés, director del Museu Marítim de Mallorca.

Podeu veure el fulletó de les embarcacions tradicionals de Mallorca aquí.