Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS duplica les places de la nova residència Sa Riera

L’IMAS duplica les places de la nova residència Sa Riera

(15/10/2020)

Aquesta setmana s’han incorporat vuit nous auxiliars d’infermeria que estan rebent la formació sobre els protocols relatius a la COVID- 19


L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha habilitat una nova planta de la residència de Sa Riera, que des de fa dues setmanes acull usuaris d’altres residències de tota la xarxa assistencial de Mallorca positius en COVID- 19 però sense simptomatologia. Aquesta té capacitat per a 18 persones que se sumen a les altres 18 places habilitades per la institució insular fa dues setmanes. 

En total, el centre residencial passa a comptar amb 36 places per a persones majors positives en COVID- 19 asimptomàtiques. Aquesta mateixa setmana s’han incorporat 8 nous auxiliars d’infermeria que s’encarregaran de la posada en marxa de la nova planta i de la cura dels nous usuaris. Com a passa prèvia, estan rebent formació específica sobre els protocols sanitaris de prevenció. 

La residència Sa Riera, gestionada per l’IMAS mentre duri la pandèmia, compta ara mateix amb 12 infermeres i 16 auxiliars d’infermeria. L’IMAS la va posar en marxa amb l’objectiu de dotar els centres residencials d’un nou recurs que permetés separar les persones majors que pateixen el virus però que no necessiten d’hospitalització perquè es troben asimptomàtiques de les que no han donat positiu i augmentar així els protocols de protecció de les totes residències, públiques i privades, de l’illa.  

En total, té capacitat per a 156 places repartides en 105 habitacions distribuïdes en cinc plantes, que s’aniran obrint segons les necessitats derivades per la conjuntura sanitària. L’1 d’octubre l’IMAS va començar a rebre les 18  primeres persones al segon pis i ara ha posat les noves 18 places del tercer a disposició de la conselleria de Salut, que és qui decideix quins casos han d’ingressar a un hospital i quins altres just necessiten un tractament bàsic i poden ser derivats a Sa Riera. 

Fins el moment han realitzat la quarantena en aquest nou centre un total de 18 persones majors de les residències de Seniors Sant Joan, Seniors Inca, Bonanova, Llar d’Ancians i Bell Entorn de Sóller.