Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El fòrum de debat organitzat pel Consell presenta Mallorca com a destinació turística segura

El fòrum de debat organitzat pel Consell presenta Mallorca com a destinació turística segura

(29/10/2020)

La presidenta Cladera ha valorat molt positivament la capacitat de reacció del sector turístic en la inauguració de la jornada «Mallorca Turisme Segur», on s’han exposat experiències i propostes per generar confiança en l’illa

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha inaugurat el fòrum «Mallorca Turisme Segur», organitzat per la institució insular amb l’objectiu de presentar l’illa com una destinació segura davant una audiència local i internacional de més de 500 persones (la majoria fent el seguiment online, ja que les places presencials eren limitades). 

La trobada ha esdevingut una jornada de treball que ha demostrat com l’illa i el sector turístic han implementat i continuarà implementant mesures de seguretat, informatives i de traçabilitat per als visitants en el moment actual de pandèmia. Alhora, s’ha posat en valor la infraestructura hospitalària de l’illa. Tot això és cabdal tenint en compte l’elevat nivell de seguiment d’aquesta jornada que, gràcies a la difusió a través d’internet, ha comptat amb participants del sector turístic dels nostres principals mercats, nacional, alemany, britànic i dels països nòrdics.

La presidenta Cladera ha iniciat el seu discurs valorant «la capacitat de reacció del sector turístic des de l’inici de la crisi sanitària mundial» i ha assenyalat que la «prioritat ara és seguir millorant les dades epidemiològiques per poder establir corredors turístics segurs com abans millor». Per això, ha dit, «donam suport a la reivindicació del Govern de realitzar controls homogenis a ports i aeroports i per a la mobilitat per tot Europa per tal que es pugui viatjar amb seguretat i reactivar així el sector turístic a Mallorca i a la resta d’illes».

Bona part de les ponències han destacat la importància de les solucions tecnològiques per garantir la seguretat de les estades, les activitats culturals i d’oci i les infraestructures turístiques. N’han parlat, amb casos reals, representants d’Hotels Meliá i Garden Hotels.

Així mateix, s’ha exposat l’èxit i els beneficis per a l’economia local de l’organització d’activitats i esdeveniments culturals i esportius seguint els protocols de seguretat per part de Port Adriano, la Federació Balear de Ciclisme i Palma Aquàrium. De protocols ha parlat també Roberto Llamas, cap de Gabinet de Direcció a AENA. L’exposició de l’estructura sanitària a Mallorca ha anat a càrrec de Juli Fuster, director general d’IB-Salut i també amb la intervenció del gerent d’UBES, Toni Fuster.

Durant la jornada també s’ha valorat positivament les aliances generades arran de la crisi sanitària i la col·laboració en el si del sector turístic. Igualment, hi han participat representants de tres operadors turístics (TUI, Jet2holidays i Schauinsland Reisen) per parlar de les solucions implantades per contribuir a les reserves cap a l’illa i les previsions de futur.