Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell adquireix la tecnologia per instaurar una app de platges segures a Mallorca

El Consell adquireix la tecnologia per instaurar una app de platges segures a Mallorca

(31/10/2020)

El Consell de Mallorca instaurarà l’aplicació mòbil «Platges Segures» arreu de l’illa. Amb aquesta eina informàtica, els usuaris de les platges poden tenir informació detallada sobre cadascuna de les platges de l’illa pel que fa a nivell d’ocupació, així com tenir puntual informació de la normativa vigent sobre l’ús d’aquests espais.

L’app ha estat desenvolupada i utilitzada aquesta temporada d’estiu per l’Ajuntament de Palma, i ha donat molt bons resultats. Ara que la institució insular l’ha adquirida, la costa mallorquina estarà dintre d’aquesta solució tecnològica que permet donar un grau de seguretat important tant als residents com als turistes que ens visiten. 


El desenvolupament de l’aplicació es farà en col·laboració amb la Direcció Insular de Modernització en el marc de l’Smart Island, i serà operativa per a la temporada 2021, amb la qual cosa els fluxos a les platges de Mallorca estaran monitoritzats i la informació que es generi sobre l’ús d’aquests espais públics a l’abast de tots els interessats.

Per a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, és “una eina que contribueix a fer de la nostra illa una destinació més segura, ja que informa al moment de la situació d’aforament de cada platja. Això és el que, en la situació actual, demana la ciutadania i els turistes: informació en temps real, i Mallorca, com a destinació capdavantera, ha d’oferir-ho”.

L’anunci d’aquesta adquisició es va fer durant la celebració del fòrum Mallorca Turisme Segur, organitzat per la Direcció insular de Turisme i la Fundació Mallorca Turisme a l’Escola d’Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears. En total, la trobada va arribar a comptar amb la participació de 1.000 persones (la majoria d’elles online). La jornada, que es va desenvolupar amb sis ponències, es va retransmetre en castellà i en anglès.

Hi van participar un total de 14 ponents, representants dels diferents sectors inclosos en la indústria turística: touroperació, hotels, sector de l’oci i esdeveniments, així com administració púbica. 

Tots ells van coincidir que Mallorca ha estat, és i seguirà sent una destinació privilegiada per allò que li és intrínsec: els seus espais naturals, la seva climatologia, la cultura, la gastronomia i també l’excel·lència dels professionals que treballen a la illa.

Així mateix, es va reconèixer que la situació derivada de la pandèmia mundial suposa un dels reptes més importants als quals ha hagut de fer front la nostra indústria però que, precisament, els esforços duts a terme de manera coordinada han consolidat la nostra illa com a una destinació segura, sostenible i de qualitat.

Més informació sobre el fòrum: www.mallorcaturismesegur.fundaciomallorcaturisme.net