Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca millorarà el camí de l’estació de Lloseta

El Consell de Mallorca millorarà el camí de l’estació de Lloseta

(31/10/2020)

El projecte, que ha sortit a licitació aquest divendres, permetrà la doble circulació a la via i la dotarà també de major seguretat per al vianant.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca reforçarà els pròxims mesos el ferm de la carretera Ma-2111A, que uneix Can Negret, a Lloseta i l’estació del municipi. 

L’actuació respon a criteris de seguretat, ja que la carretera es troba deteriorada en alguns punts, amb el ferm envellit. La base sobre la qual se sustenta està ben conservada, però la capa de trànsit està desgastada i amb nombrosos cruis. 

Amb un recorregut total d’1,7 quilòmetres, l’amplària mitjana de la via són 5,50 metres. Es tracta d’una carretera amb una càrrega de trànsit baixa, que correspon al trànsit que provoca la població local de la zona. 

Actualment la via no disposa d’una secció mínima de pas per als dos sentits de circulació i amb el projecte s’aprofitarà, també, per millorar aquesta dificultat.  Les actuacions que es faran en els costats de la carretera possibilitaran, també, que les persones que van a peu puguin emprar la via urbana.  

Aquestes ampliacions preveuen també el desplaçament de 7 ametlers i d’una palmera i s’hi plantaran 5 unitats petites més d’ullastre ornamentals. A més, es condicionaran i milloraran els accessos a dues finques. 

En tota la superfície dels trams es farà el reforç de ferm des del km 0 al km 1,7. El projecte ha sortit aquest divendres a licitació i ara es dona un termini de 20 dies per presentar propostes. El pressupost és de 256.540 €, i el temps d’execució és de dos mesos.