Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Recta final de les obres d’accés als polígons de Santa Maria i Consell

Recta final de les obres d’accés als polígons de Santa Maria i Consell

(05/11/2020)

El projecte connectarà directament la carretera d’Inca amb les dues zones industrials i desviarà el trànsit pesant dels dos nuclis urbans

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, han visitat aquest dijous les obres de l’accés de Son Llaüt. Els han acompanyat el batles de Santa Maria, Nicolau Canyelles, i el de Consell, Andreu Isern. És un projecte que preveu l’execució d’una sortida al quilòmetre 14,8 de l’autopista Palma – sa Pobla (Ma-13) que doni accés als polígons industrials de Santa Maria i Consell. 

Les obres, que varen començar a final del mes d’abril, es troben en una fase molt avançada. En concret, ja s’han executat dues rotondes en el pont que travessa l'autopista des del Camí de Muro cap al camí Camada del Terme, una per accedir-hi des de Palma i una altra, des d'Inca. 

Aquesta actuació facilitarà també l'accés als veïns de la zona des del camí de Muro. Per a la construcció del vial fins a la connexió amb la carretera d'Inca s'ha aprofitat el tram del camí de la Camada del Terme fins a l'altura de la fàbrica d'Embotits Mallorca. A partir d'aquí s’ha construït un nou vial fins arribar a la connexió amb la carretera, que finalitza amb una tercera rotonda també ja executada. 

«Poder accedir als polígons des de l'autopista és una reivindicació que ve d’enrere dels municipis de Santa Maria i Consell per treure de l'interior dels nuclis urbans el trànsit pesant que accedeix a les dues zones industrials», ha explicat el conseller Iván Sevillano. Els batles de Santa Maria i Consell s’han mostrat molt satisfets amb l’execució del projecte. 

La fase actual preveu desviar una línia elèctrica necessari per poder finalitzar un altre dels objectius del projecte, que és resoldre l’evacuació d’aigües pluvials de la carretera vella d’Inca (Ma-13A). Es farà amb un canal de drenatge i una balsa de laminació ubicada en les immediacions de l’Ma-13.

A més, en aquesta obra, ha explicat Sevillano «hem tengut una cura especial en la integració paisatgística mitjançant la plantació d’espècies autòctones. També per mesures correctores d’impacte acústic, amb la instal·lació de pantalles antirenou, i de preservació de la fauna local, amb la execució de passos de fauna», ha explicat Iván Sevillano.

El nou accés de Son Llaüt té un pressupost de 3.970.000 € i un termini d’execució total d’11 mesos.  
 

Vídeos

Visita obra rotonda Son Llaüt