Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca participarà en l’elaboració d’un codi internacional per a la protecció dels turistes

Mallorca participarà en l’elaboració d’un codi internacional per a la protecció dels turistes

(06/11/2020)

L’OMT vol desenvolupar un marc jurídic més clar per als estats i ha establert un comitè intergovernamental per preparar-lo

El Consell Executiu de l’Organització Mundial del Turisme ha establert un comitè intergovernamental, amb 96 països membre, per tal de desenvolupar un codi internacional per a la protecció dels turistes, dirigit als governs estatals. Es tracta d’elaborar un marc jurídic més clar i comú, amb uns estàndards mínims, per garantir els drets dels turistes durant l’actual pandèmia i que, una vegada superada, seran igualment útils. 

Aquest comitè comptarà amb experts independents o observadors, amb possibilitat que ho siguin els membres afiliats a l’OMT, i per això Mallorca s’ha presentat per entrar a formar-ne part.

El projecte s’ha anunciat en el marc del 42è fòrum de membres afiliats de l’OMT, que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid i al qual ha assistit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el secretari tècnic del Departament, Joan Gaspar, ja que Mallorca n’és membre des del mes de setembre, a través de la Fundació Mallorca Turisme.

Hi són presents representants dels 159 estats membres de la xarxa turística internacional més gran. Alguns dels assumptes que s’estan tractant entre els principals representants del sector turístic hi ha propostes sobre codis internacionals de protecció al turista, com reconstruir la confiança en viatjar una vegada se superi la pandèmia, quins són els esforços que els diferents estats membres estan invertint durant aquesta crisi sanitària internacional, o casos de bones pràctiques.

Mallorca, destinació turística segura
La nostra illa està tenint especial visibilització en aquest fòrum precisament per la seva condició de nou membre. És present a l’espai virtual creat específicament per a les darreres incorporacions a l’organització, i ho fa amb la seva proposta de destinació turística segura. Mitjançant un vídeo explicatiu, la nostra illa es presenta a la resta de membres de l’OMT assegurant que, tot d’una torni la fluïdesa en els desplaçaments, Mallorca estarà preparada per oferir una visita amb tota la seguretat.

En les diferents trobades que està duent a terme la delegació de Mallorca en el marc d’aquesta trobada internacional, el conseller Serra aprofita per destacar als diferents interlocutors que a l’illa s’estan implementant les tecnologies més avançades per garantir una estada segura. Serra també destaca la unió i coordinació entre sector públic i iniciativa privada per tal d’unir esforços i coneixements per oferir unes vacances totalment satisfactòries.

Networking 
Aquest fòrum internacional està suposant també un important punt de trobada de Mallorca amb altres membres de l’OMT, en especial, amb aquells que són els nostres principals mercats emissors, cosa que permet intercanviar informació i experiències.

Així mateix, s’està aprofitant per mantenir contacte directe amb destinacions que ja tenen Observatori de Turisme Sostenible, un ens també vinculat a l’OMT i per al qual l’illa està preparant la seva candidatura.