Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell potenciarà els oficis artesans tradicionals

El Consell potenciarà els oficis artesans tradicionals

(07/11/2020)

El conseller Jaume Alzamora i la directora insular Marta Jordà han comprovat de la mà del mestre artesà neuler Onofre Martorell la importància de preservar els productes històrics

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d’Artesania Marta Jordà, han visitat Ses Antigues, el taller del mestre artesà neuler Onofre Martorell. 

Els orígens de la neula es remunten a l’època medieval, i l’elaboració del producte en aquest establiment és totalment artesanal. Utilitzen les planxes antigues de ferro fos, amb l’única variació de la font de calor, que abans era carbó o petroli. Per això, és un exemple d’ofici artesà tradicional que es manté entre el sector productiu de Mallorca.

En aquest sentit, el Departament de Promoció Econòmica vol reforçar per a 2021 la línia d’ajut per a formació en oficis tradicionals, per tal de promoure i preservar l’artesania més tradicional, que corre el risc de desaparèixer. La comercialització en línia i la millora dels tallers seran també prioritàries. 

De la mateixa manera, el conseller Alzamora ha assenyalat que el Consell incrementarà el seu suport als productes artesans de l’alimentació. 

En total, la Direcció Insular d’Artesania ha repartit aquest 2020 346.580,21 euros per a 180 projectes de 106 professionals, entre ells, Onofre Martorell, que s’ha beneficiat de 4.000 euros per a millorar el seu taller i fer accions de difusió de l’ofici de neuler.