Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Busquets: «Col•laboram amb el CSIC i l’IMEDEA per generar coneixement al voltant de la gran riquesa paleontològica de Mallorca»

Busquets: «Col•laboram amb el CSIC i l’IMEDEA per generar coneixement al voltant de la gran riquesa paleontològica de Mallorca»

(13/11/2020)

El Consell i el CSIC, a través de l’IMEDEA, han signat un protocol amb l’objectiu de fomentar la investigació i conservació de jaciments i material paleontològic.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), Gotzon Basterretxea, han presentat avui el protocol de col•laboració en matèria paleontològica entre el Consell i el CSIC, a través de l’IMEDEA. Aquesta entesa permetrà desenvolupar programes de cooperació en el camp de la investigació d’interès patrimonial, catalogar jaciments paleontològics, conservar col•leccions, fer-ne divulgació i transferir-se coneixements.

Durant la roda de premsa, Busquets ha destacat la importància de la col•laboració i coordinació entre l’Administració i les entitats dedicades a la investigació per «generar coneixement al voltant de la gran riquesa paleontològica i arqueològica de Mallorca, així com per conservar-la i difondre-la».

D’altra banda, la representant del CSIC a Balears, Anna Travesset, ha destacat l’impuls a la investigació i a la transferència de coneixement que implicarà aquest protocol. A més, l’investigador de l’IMEDEA Toño Alcover ha agraït la predisposició del Consell de Mallorca a poder tenir, per primera vegada, un protocol d’aquest tipus en matèria paleontològica i ha reafirmat la voluntat de fer feina conjunta amb vocació de servei públic.

En virtut del protocol presentat avui, que té una vigència de quatre anys, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i l’IMEDEA col•laboraran en l’àmbit de Mallorca, Cabrera i illots adjacents per establir estratègies d’intervenció i mesures per a la protecció dels jaciments i material paleontològic. Així mateix, es preveu elaborar un catàleg de béns paleontològics que recullin la localització, la identificació i l’avaluació dels jaciments.