Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS dedica una setmana a commemorar el Dia Internacional de la Infància

L’IMAS dedica una setmana a commemorar el Dia Internacional de la Infància

(13/11/2020)

La institució organitza una sèrie d’activitats per donar a conèixer les seves iniciatives en matèria d’infància i família

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), a través de la direcció insular d’Infància i Família, organitza una setmana d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Infància i donar a conèixer les iniciatives que es duen a terme des de la institució relacionades amb el benestar dels menors i les seves famílies.

Entre dilluns 16 i divendres 20 de novembre estan previstes una sèrie d’activitats que comptaran amb la participació de nins, nines i joves sota la tutela de l’IMAS, així com famílies (acollidores i adoptives) i representants d’entitats i associacions que treballen amb el col·lectiu de menors.

Així, el dilluns dia 16 tindrà lloc la constitució de la Comissió de Famílies Adoptives, que estarà formada per 7 famílies, 1 representant d’una ECAI (Entitat Col·laboradora Adopció Internacional), 2 tècnics d’adopcions (INTRESS) i la cap d’adopcions de l’IMAS. Aquesta comissió neix amb l’objectiu de donar a conèixer la figura de l'adopció, compartir experiències relatives als processos d’informació, formació i valoració de les famílies sol·licitants d'adopció o fer aportacions al programa de post-adopció, entre d’altres.

El dimarts 17, finalitza el curs de famílies acollidores, el que suposa que 14 noves famílies que han superat la formació passin a formar part del banc de famílies de l’IMAS. Gràcies a aquestes famílies cap menor de 6 anys que ha de ser separat de la seva família biològica ha d’anar a un centre residencial mentre es resol la situació. 

Aquesta  formació és imprescindible per a poder formar part del banc de famílies acollidores de l'IMAS i consisteix en vuit sessions durant les que es tracten els diferents aspectes de l’acolliment familiar: marc jurídic; situacions de maltractament; seqüeles de maltractament als menors; pautes educatives; suport a l’acolliment; la preparació per rebre un infant en acollida; l'adaptació i els problemes més comuns; les relacions afectives o la visió de la família biològica entre d'altres.

La presidenta del Consell de Mallorca rebrà el dimecres una representació del Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS. Aquest òrgan de participació, integrat per nins, nines i joves amb mesura de protecció, té com a principal objectiu donar-lis veu per a què puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides. 

D’altra banda, el dijous dia 19 tendrà lloc un dels actes centrals de la setmana, la constitució de l’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca.  Aquest òrgan neix amb els objectius de contribuir al foment i respecte dels drets dels menors, dur a terme investigacions i estudis per conèixer l’estat de la població infantil i adolescent de Mallorca i proposar polítiques socials encaminades a millorar els diferents àmbits que afecten aquest col·lectiu.

L’Observatori, que es reunirà en sessió ordinària dues vegades a l’any, estarà format per representants de l’IMAS i altres administracions i departaments relacionats amb els menors (educació, salut, fiscalia de menors...), així com per representants d’entitats, associacions i col·legis professionals que treballen amb nins, nines i joves de l’Illa. 

Per finalitzar la setmana, el divendres 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, representants del Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS participaran al IX Parlament Infantil que organitza UNICEF, i que enguany es durà a terme de forma telemàtica.

Així mateix, i com és habitual en els darrers anys, el mateix dia 20, les famílies d’acollida de l’IMAS muntaran una paradeta al carrer de Sant Miquel per donar a conèixer la seva tasca.