Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i el sector turístic de Capdepera coordinen les seves actuacions  

El Consell de Mallorca i el sector turístic de Capdepera coordinen les seves actuacions  

(01/12/2020)

La presidenta Cladera i el conseller Serra s’han reunit amb el batle Rafael Fernández i representants dels hotelers del terme municipal.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s'ha reunit amb l'equip de govern de Capdepera, encapçalat pel batle Rafael Fernández, i representants de l'associació hotelera del terme municipal. 

Aquesta és la primera de les visites que farà el Consell als municipis de l'illa per fer una escolta activa del sector turístic i exposar les possibilitats que ofereix la institució insular en la promoció turística aquest 2021. De fet, la Fundació Mallorca Turisme, que comptarà amb un pressupost de 6,4 milions d’euros l’any que ve, durà a terme una tasca promocional intensa per mostrar una illa segura i preparada per a la recuperació del turisme.

La presidenta Cladera ha explicat que des del Consell es comparteixen «les preocupacions dels municipis de l’illa, i també de Capdepera, en matèria turística. Els hem explicat què estam fent dins el Pla Estratègic de Promoció Turística, emmarcat dins el «Mallorca Reacciona», i a la vegada hem vist quines actuacions turístiques vol fer el municipi per enquadrar-les-hi». 

Aquest Pla de Turisme del Consell té com a eixos principals el turisme segur, sostenible i de qualitat, i aposta per la desestacionalització i diversificació dels productes turístics. En aquest punt, Capdepera reuneix tots els requisits quant a entorn natural, paisatge, oferta, etc.

En definitiva, ha dit Cladera, «cream sinergies entre el Consell de Mallorca i els municipis en tema turístic», en un moment en què institucions i sector privat estan «preocupats per la reobertura i la temporada de l’any que ve». 

La presidenta ha remarcat que des del Consell «estam fent feina perquè Mallorca sigui destinació segura, és l’aval més important. Això ens durà a ser més competitius dins el mercat turístic». 

Així mateix, el Consell de Mallorca ha pressupostat 450.000 € a la Direcció Insular de Turisme per a una convocatòria de subvencions per als ajuntaments de Mallorca per, entre altres accions, ajudar els municipis en la realització d’un pla estratègic de turisme; crear destinacions intel·ligents amb ajudes d'eines TIC i pàgina web, app turística o xarxes socials; establir rutes o recorreguts recolzats amb eines digitals com ara vídeos, geolocalització, imatges, punts d'interès; i reforçar la xarxa WiFi pública a les zones turístiques més visitades.

Vídeos

visita Capdepera