Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS signa amb els municipis de Mallorca convenis per finançar els serveis socials municipals per un import superior a 28 milions d’euros

L’IMAS signa amb els municipis de Mallorca convenis per finançar els serveis socials municipals per un import superior a 28 milions d’euros

(04/12/2020)

La conselleria d’Afers Socials del Govern cofinancia la partida dedicada als Serveis Socials Comunitaris Bàsics, que suposa l’aportació més elevada per als serveis socials d’atenció primària

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, han signat avui amb els 40 ajuntaments de Mallorca i la Mancomunitat del Pla diferents convenis per valor de 28.312.130,92€. Aquests doblers estan destinats al finançament dels serveis socials d’atenció primària de tots els municipis de l’Illa. 

En concret, els convenis que s’han signat avui corresponen al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics (SSCB); al finançament dels serveis especialitzats (Suport Psicosocial i Ajudes per Urgent Necessitat) i al finançament de la nova prestació econòmica per fer front a les situacions de necessitat derivades de la covid-19.

La sala de plens del Consell de Mallorca ha acollit l’acte de signatura, al qual també hi han assistit la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, els vicepresidents de l'IMAS, Jaume Tortella i Magdalena Gelabert, i la Directora Insular de Suport Territorial, Angels Candel. La presidenta de la mancomunitat del Pla així com els batles i batlesses dels ajuntaments que han assistit a la firma s’han dividit en petits grups per poder signar els seus respectius convenis mantenint en tot moment totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha volgut reconèixer la tasca de tots els treballadors i treballadores dels serveis socials municipals de Mallorca i ha destacat que la signatura d’aquests convenis és una mostra més «que el Consell de Mallorca no deixa ningú enrera».

D’aquesta manera, l’IMAS distribueix entre els municipis de l’Illa un total de 11.756.065,46€ en el marc dels SSCB. Aquesta prestació està cofinançada pel Govern de les Illes Balears que aporta 8.944.644,54€, tant el 2020 com el 2021, i suposa la partida més important per als serveis socials d’atenció primària dels diferents ajuntaments de Mallorca.

Pel que fa als serveis especialitzats, en la convocatòria de 2020-2021 es destinen 1.900.000 € a accions de suport psicosocial per a la infància i adolescència (1M) i a accions de prestacions econòmiques pròpies de l’IMAS per situacions d’atenció prioritària (900.000€). 

A més, en la convocatòria d’ajudes als ajuntaments enguany des de l’IMAS s’ha impulsat un nou conveni, amb una quantia econòmica extraordinària destinada a prestacions econòmiques per situacions d’atenció prioritària degut a la situació excepcional per tal de donar suport als ajuntaments davant la crisi social generada per la covid-19. Aquesta nova prestació està dotada amb 1M d’euros.

El conseller de Drets Socials ha explicat que com a novetat enguany els convenis tenen una durada binanual «amb la qual cosa volem assegurar el finançament dels serveis socials municipals en moments tant complicats com aquests». En aquest sentit De Juan ha explicat que «així com ja signarem un conveni el mes d’abril per valor de 3,6M no es descarta la signatura de més convenis específics  per fer front als efectes de la covid-19 al manco durant el primer semestre del 2021».

Per la seva part, la consellera Santiago ha volgut posar de manifest que «aquests convenis són una clar exemple de la col·laboració institucional» amb la qual es doten els serveis socials de Mallora «uns serveis cabdals, importantíssims i molts necessaris».

D’altra banda, l’IMAS destina 100.000€ a dotació d’eines informàtiques per a la gestió dels SSCB entre l’IMAS i els ajuntaments, mitjançant la Història Social Integrada (HSI).