Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Diada de Mallorca 2020 defensa la cultura i la solidaritat com a eixos del seu programa d’actes

La Diada de Mallorca 2020 defensa la cultura i la solidaritat com a eixos del seu programa d’actes

(04/12/2020)

L’acte central se celebrarà el dia 20 de desembre al Teatre Principal i inclourà el lliurament dels Honors i Distincions del Consell de Mallorca i tant la imatge com les activitats s’han adaptat a la situació derivada de la pandèmia.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, han presentat avui en roda de premsa el programa d’actes de la Diada de Mallorca 2020, una edició marcada per la situació derivada de la Covid.

«La Diada és la festa de totes les mallorquines i els mallorquins, venguin d’on venguin, i una festa no té sentit sense la participació de la gent. Volem que tothom la pugui gaudir i per això hem elaborat un programa d’activitats per a totes les edats i amb totes les mesures de seguretat», ha apuntat la presidenta Cladera durant la presentació. 

«El fil conductor d’aquesta Diada recull dos elements que han estat essencials durant aquests any: cultura i solidaritat en aquests temps de Covid que ens toca viure», ha explicat Cladera. Una edició particular que se reflecteix en la imatge oficial triada per representar la Diada de Mallorca 2020, que recull tradició i modernitat mitjançant la imatge del rei en Jaume amb mascareta. D’aquesta manera, tant la imatge com el programa d’activitats s’ajusta a la nova normalitat. 

El programa d’activitats comença aquest diumenge 6 i s’allargarà fins el 31 de desembre. L’acte central de la Diada se celebrarà el dia 20 de desembre al Teatre Principal de Palma i inclourà el lliurament dels Honors i Distincions del Consell de Mallorca. A més de distingir a personalitats destacades de la societat mallorquina, l’acte retrà homenatge a les víctimes de la pandèmia i farà especial èmfasi en la solidaritat mostrada pel poble mallorquí davant les difícils circumstàncies provocades per la crisi sanitària.

Al voltant d’aquest acte central, i per celebrar la diada durant tot aquest mes de desembre, s’han programat prop de 70 activitats a una trentena de pobles amb el fil conductor de “Mallorca amb la Cultura”. Des del Consell donam un impuls al sector cultural, que ha estat fortament afectat per la pandèmia, posant en valor els recursos propis de la institució insular, com el Catàleg d’Activitats Culturals Municipals i la Xarxa de Biblioteques de Mallorca. Les activitats previstes inclouen teatre, concerts, tallers d’objectius de desenvolupament sostenible, rutes pels espais naturals del Consell, visites guiades virtuals i exposicions, entre d’altres.

A més de l’acte central del dia 20, el 10 de desembre es lliuraran els Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia i com és tradicional, el Consell participarà a la festa de l’Estendard del dia 31.

Activitats del programa Diada 2020
El programa d’activitats d’estructura en tres grans blocs. 

-Activitats culturals pels pobles
Activitats de teatre i concerts del Catàleg d’activitats culturals del Consell amb el fil conductor “El llegat de Mallorca”. Es duran a terme 29 espectacles a 29 pobles.

- Activitats culturals per als infants dels pobles
Del catàleg del Fons Mallorquí de Solidaritat es fan tallers relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. L’objectiu és impulsar activitats segures dins les biblioteques municipals que formen part de la xarxa municipal de biblioteques del Consell que han vist aturades la seva activitat durant la pandèmia. H i ha programades 17 activitats a diverses biblioteques. 

- Rutes culturals pels espais naturals del Consell
S’han organitzat rutes naturals per tal d’apropar als diferents públics la història i cultura entorn del espais naturals del Consell de Mallorca. En el transcurs de la visita es contextualitzarà l’entorn emmarcant-lo en el significat de la Diada de Mallorca, fent referència als fets històrics, les tradicions i la cultura. S’oferiran 20 rutes per a diferents públics sempre adaptats a normes de seguretat vigents.

Altres actes:
Dilluns 7. Encesa de llum i visites guiades virtuals al Palau Reia, adaptada a la nova normalitat. L’encesa de llums de Nadal serà virtual, amb missatge de la presidenta.  Les visites teatralitzades al Palau Reial varen tenir tant d’èxit l’any passat que s’han adaptat també a la nova normalitat i aquesta vegada s’han convertit en un vídeo que es presentarà durant l’encesa de llums.
Dijous 10. Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia
Dimecres 16 i dijous 17. Actes commemoratius del 10è aniversari de la declaració del cant de la Sibil·la com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO
Dimecres 16. Exposició 40 anys del drets LGTBI a la Misericòrdia.   
Dijous 31. Participació de tot el Consell a la festa de l’Estendard.

Més informació a https://web.conselldemallorca.cat/diada