Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell i les federacions es reuneixen al Poliesportiu Sant Ferran per tancar l’any i conèixer les instal·lacions reformades

La presidenta del Consell i les federacions es reuneixen al Poliesportiu Sant Ferran per tancar l’any i conèixer les instal·lacions reformades

(04/12/2020)

  • La primera fase de millores al poliesportiu del Consell de Mallorca ha comptat amb una inversió de més de 400 mil euros per renovar el camp de futbol, el sistema hídric dels vestidor si començar l’adequació de l'aparcament
  • L’any 2021 s’invertiran 600 mil euros més per avançar el pla de reforma previst

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han rebut els representants de 34 federacions esportives mallorquines al Poliesportiu Sant Ferran, seu d’Esports del Consell, per fer un balanç de l’any esportiu, avançar les novetats per al 2021 dels programes de la Direcció Insular d'Esports i conèixer l'estat de reforma i millora de les instal·lacions de Sant Ferran, un espai en el qual aquestes entitats tenen preferència d'ús quan es tracta del foment de l'esport base.

Des de Turisme i Esports, s'ha projectat aquesta trobada amb l'objectiu de donar suport al teixit federatiu, tal com ja es va fer amb els regidors i regidores d'Esports aquesta mateixa setmana, en un moment de canvis normatius que suposen una adaptació d'entitats i de clubs a la situació actual.
La presidenta Cladera ha felicitat els nous càrrecs electes federatius i, a continuació, ha destacat que durant el 2020 «s'han mantingut les subvencions nominatives per valor de gairebé un milió d'euros que el Consell aporta a les federacions, en clau de continuïtat, malgrat que la situació ha estat improvisada per a tot el teixit». Així mateix, ha avançat que aquests ajuts es continuaran incloent en el pressupost d'Esports de 2021 «amb una flexibilització màxima» a l'hora de justificar-los per part de les federacions. 

 

1 milió d'euros per reformar el Poliesportiu Sant Ferran

La visita ha servit per obrir a les federacions les instal·lacions de Sant Ferran, recentment reformades. Un projecte de millora que ha tancat una primera fase amb una inversió total de 404.706 euros. Les obres es varen iniciar al maig amb l'enderrocament de les cases antigues de So n’Oliver, que es trobaven en un estat ruïnós, amb l'objectiu de millorar i augmentar les places d'aparcament del poliesportiu, amb una inversió de 113.185 euros. 

Durant l'estiu es va executar l'obra de millora del camp de futbol, amb la instal·lació d'una gespa de nova generació amb doble filament i base d'amortiment per a la pràctica de futbol 11, futbol 7 i rugbi escolar. Aquesta segona etapa ha comptat amb una inversió de 206.881,64 euros. Actualment, s'està reformant tot el sistema hídric dels vestidors esportius i s'estan instal·lant plaques solars per aprofitar les energies renovables en el consum de les instal·lacions, per un valor de 84.640 euros.

L'any 2021 està prevista una segona fase de reformes, amb una inversió de 600 mil euros, que permetran reparar i pintar les pistes de bàsquet i altres zones polivalents, ampliar l'espai de les oficines, canviar les lluminàries del camp i dels espais interiors, instal·lar plaques fotovoltaiques, pèrgoles i un control d'accés a l'aparcament, així com crear punts de càrrega per a vehicles elèctrics. També es reformaran tots els vestidors, s'adequaran les graderies al pavelló interior i es renovarà la xarxa de reg de la gespa i de totes les zones enjardinades. La presidenta, Catalina Cladera, ha valorat «aquestes reformes esperades, en un espai que cada cop compta amb més usuaris, actualment 300 al dia». 
 

300 usuaris diaris a Sant Ferran 

El Poliesportiu Sant Ferran, ubicat al carrer de l’Uruguai de Palma, és una instal·lació esportiva propietat del Consell de Mallorca, que actualment disposa de camp de futbol, pistes, piscina descoberta i un pavelló interior, i està oberta a federacions, clubs i altres entitats, amb els quals manté acords d'ús. Les instal·lacions estan subjectes al lloguer per part d’entitats esportives, centres escolars i associacions.

En la temporada 2020-21, l'espai rebrà una mitjana de 300 persones usuàries al dia procedents de vuit federacions —la de futbol, per a l'entrenament d'àrbitres i les de tennis, gimnàstica, tennis de taula, FESAIB, bàsquet, rugbi i tir amb arc—, també de dos centres educatius que l'aprofiten per fer-hi classes d'educació física, d'una associació de mares i pares, de dues fundacions socials i, puntualment, particulars que l'usen per a activitats de la Direcció Insular d'Esports. 

Durant l'estiu de 2020, la piscina descoberta també ha estat usada per tres clubs de natació i waterpolo, per la Federació Balear d'Activitats Subaquàtiques així com per diverses entitats que desenvolupen campus d'estiu, com la Creu Roja i l’associació de veïns del Camp Redó.