Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 44.000 persones es beneficien de les activitats esportives del Consell durant el 2020

Més de 44.000 persones es beneficien de les activitats esportives del Consell durant el 2020

(18/12/2020)

El programa més demandat és «Jocs esportius escolars» de diades, lligues i tallers dirigits a clubs, ajuntaments i escoles, seguit de les jornades d’activitats familiars «Esport per a tothom» 

El Consell de Mallorca tanca l’any 2020 amb una participació alta en les seves activitats esportives, amb 44.053 persones. Els programes d’esports que s’adrecen a centres educatius, ajuntaments, clubs i entitats esportives i a persones usuàries d’àmbit familiar han tengut una bona acollida, malgrat les condicions  derivades de la covid-19 i les mesures preventives adoptades en cada una de les fases de la pandèmia. 

Per programes, el més demandat ha estat el bloc de «Jocs esportius escolars», amb 34.262 participants al llarg del 2020, que inclou visites i jornades amb clubs d’elit mallorquins, com el Palma Futsal, l’Urbia Voley o el Bàdminton Palma, a centres educatius, diades i lligues de promoció esportiva, amb diferents clubs, tallers per a escoles o activitats de suport socioesportiu a instituts. 

En aquest programa esportiu el segueixen les diferents activitats organitzades per la Direcció Insular d’Esports incloses en «Esport per a tothom», amb 8.954 usuaris. Es tracta de fer esport en família, amb estades d’aventura en diferents indrets de Mallorca, amb modalitats practicades a la natura -com senderisme, BTT, piragüisme i marxa nòrdica-, i d’altres activitats de tonificació, força i cardioprevenció. En aquest darrer bloc, les més demandades són les «Jornades esportives familiars», estades en hotels de Mallorca, amb un programa d’activitats de dos dies, que enguany han arribat a 5.200 participacions.  Les «Jornades d’aventura familiars» i altres sortides nàutiques han comptat amb 3.724 participacions.

Cal destacar que, una de les activitats amb més èxit, el VII Circuit de Curses a la Serra de Tramuntana, enguany només ha comptat amb 5 curses, de les 10 inicialment previstes i una participació de 628 corredors. Els diferents moments de risc han obligat a prendre mesures preventives i suspendre les diferents trobades. Per una altra banda, a les jornades d'assessorament i formació del programa «Observatori Esportiu de Mallorca», hi han assistit 209 participants.

Màxima prevenció
La Direcció Insular d'Esports ha treballat en l'adaptació del calendari d'activitats a les condicions que han estat imposades en les diferents fases de la covid-19. Per exemple, la creació de grups petits, l'augment de monitors i de sessions o l'ampliació dels espais per a la pràctica esportiva, el que ha permès poder realitzar bona part de la programació prevista inicialment. En aquest sentit, el nombre de participants s'ha reduït per adaptar-se a la normativa preventiva de cada moment.