Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell obre una línia de crèdits subvencionats per a projectes transformadors liderats per dones

El Consell obre una línia de crèdits subvencionats per a projectes transformadors liderats per dones

(21/12/2020)

Es tracta d'una mesura innovadora dirigida a dones emprenedores inclosa al pla Mallorca Reacciona i a la qual s'hi destinen 700.000 euros

«Estic orgullosa de presentar un projecte pioner com aquest, perquè enfocam la recuperació econòmica des de les dones, oferim accés a un finançament en condicions que seria impossible aconseguir per altres vies i perquè impulsam projectes que tenen un impacte positiu en la comunitat». Així s'ha referit la presidenta del Consell, Catalina Cladera, a la nova línia de finançament empresarial que ha presentat avui juntament amb la consellera de Presidència, Teresa Suárez.

Es tracta d'una mesura inclosa al pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona», mitjançant la qual es destinen 700.000 euros a crèdits subvencionats per a projectes singulars liderats exclusivament per dones.

«La pandèmia ens ha tornat a mostrar que la crisi té cara de dona» ha apuntat Cladera, «però també pot ser la cara de la recuperació, per això oferim oportunitats des de la promoció econòmica i l'impuls del lideratge empresarial, emprant una fórmula mixta de finançament i donant sortida a projectes transformadors».

La convocatòria va dirigida a finançar projectes empresarials singulars que contribueixen a la transformació del model econòmic i social, que produeixin canvis positius, significatius i de sostenibilitat mediambiental en benefici de les persones. Hi poden accedir projectes presentats per dones emprenedores autònomes o organitzacions empresarials fundades o liderades per dones, i que si té plantilla, ha d'estar formada mínim en un 60% per dones.

Es poden presentar projectes d'un import mínim de 10.000 € i màxim de 100.000 €. Una de les innovacions que presenten aquests crèdits és que combinen dues fórmules de finançament, a les quals no podrien accedir d'una altra manera. Dels 700.000 euros totals, se'n destinen 500.000 a finançar crèdits reemborsables, amb interès zero i a retornar fins als 7 anys, i 200.000 euros a una altra part de subvenció, un tram no reemborsable que no pot superar el 40% del pressupost aprovat, cosa que facilita la inversió inicial que implica posar en marxa un projecte.

«Hi ha moltes dones a Mallorca amb projectes de negoci molt interessants que no tenen oportunitats de tirar-lo endavant i per això el Consell hi vol esser», ha apuntat la consellera Suárez. «Oferim oportunitats des de la discriminació positiva en un àmbit, l'empresarial en què les no estan en igualtat de condicions que els homes», ha conclòs.

La convocatòria per sol·licitar els crèdits subvencionats ja és oberta i es pot consultar en aquest enllaç http://bit.ly/3as84Wd

Vídeos

roda de premsa