Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal estrenarà Àvol aquest dissabte, una coproducció amb el Circ Bover

El Teatre Principal estrenarà Àvol aquest dissabte, una coproducció amb el Circ Bover

(05/01/2021)

Una obra que parla de com superar les adversitats amb la cultura

El Teatre Principal ha presentat avui a migdia el muntatge Àvol, una coproducció amb la companyia Circ Bover, que s'estrenarà el proper cap de setmana a la Sala Gran amb dues funcions matinals, el dissabte 9 de gener a les 12 hores i el diumenge 10 a la mateixa hora.

Amb Àvol, Circ Bover tanca la trilogia dedicada a les tècniques de bambú que es va iniciar el 2015 amb Vincles, va continuar el 2017 amb Sentinel (també producció del Teatre Principal) i ara acaba amb Àvol.

Àvol és una idea original de Tià Jorda, director de Circ Bover, que ha comptat amb la direcció de Poema Mühlenberg i l'assessorament artístic de Roberto Magro, el més prestigiós director de circ ara a Espanya i un dels més reputats mundialment. Aquest muntatge està interpretat per, a més del mateix Jordà, Adriano de Carvalho, Carla Fontes i Marc Florencio.

Durant la presentació de l'espectacle, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha destacat la bona feina de Circ Bover, que a la darrera dècada ha fet pujar un esglaó el nivell del circ a Mallorca, i ha celebrat que aquesta sigui "la primera gran producció de 2021, un muntatge que tendrà una gran mobilitat, donat que la companyia també ha preparat una versió per teatre de carrer".

El que és cert és que abans de la seva estrena, Àvol ja té confirmades actuacions a la Fira de Tàrrega, a Igualada, a Vitòria, al Circo Price de Madrid, a Vitòria i al festival No Solo Circo de Extremadura.

Per part seva, Tià Jordà ha explicat que Àvol és una obra que parla sobre "com es veu la cultura en aquest país, com una cosa apartada, com un segon plat" quan en realitat, en paraules de Jordà, és la força que ajuda a superar les adversitats "i molt més que un simple entreteniment".

Sobre el contingut de l'obra, el director no ha volgut desvetllar amb exactitud tota la trama "per no fer spoiler" però sí que ha explicat que Àvol "reivindica la figura de l'artista i ho fa mitjançant quatre personatges que sobtadament es troben amb la necessitat de reinventar-se. La superació dels nous reptes els duu a desenvolupar habilitats fins aleshores ocultes. Junts exploren la creació artística i estableixen un diàleg amb el públic entorn de la identitat i el sentiment de pertinença".