Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

S’inicia el primer pagament dels ajuts al sector de la restauració de Mallorca amb l’abonament d’un 20% del total

S’inicia el primer pagament dels ajuts al sector de la restauració de Mallorca amb l’abonament d’un 20% del total

(08/01/2021)

Una vegada publicat en el BOIB de demà, es firmarà el document de pagament per atorgar 937.000 euros entre 600 bars i restaurants tan sols tres setmanes després de l’inici de la convocatòria per contribuir a pal·liar els efectes econòmics en el sector de la restauració

La Fundació Mallorca Turisme pagarà ja els primers ajuts de 1.500 euros al sector de la restauració que el Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, va convocar de manera urgent i extraordinària el 19 de desembre passat per pal·liar els efectes econòmics de la normativa sanitària per la covid-19 en aquest tipus d’establiments.

Fins a data d’avui s’han presentat 3.041 sol·licituds que actualment s’estan tramitant amb prioritat màxima, raó per la qual s’ha pogut fer un primer pagament amb  màxima celeritat. Concretament,  abonen 907.500 euros a un total de 605 establiments de restauració de l’illa (restaurants, bars, cafeteries i gelateries) que sol·licitaren l’ajuda a partir del dia 20 de desembre, això suposa gairebé el 20% del total dels ajuts. L’atorgament de l’ajuda s’efectua en funció de registre d’entrada i una vegada ham presentat correctament tota la documentació requerida.

La Fundació té previst fer pagaments cada setmana fins a arribar a atorgar 5 milions d’euros a 3.333 establiments de restauració. Ja s’han presentat 3.041 sol·licituds termini per presentar sol·licituds està obert fins al 28 de febrer. Tota la informació està disponible a https://restauracio.fundaciomallorcaturisme.net/es/inicio/.

Amb aquestes ajudes, el Consell ha volgut respondre amb agilitat a la necessitat del sector de la restauració, ja que la convocatòria es va treure de manera exprés i se’n va facilitar al màxim la tramitació. Així mateix, ha destinat un equip de personal tècnic que treballa de manera intensiva per gestionar les sol·licituds amb la finalitat que totes les persones beneficiàries puguin disposar de l’ajut al més aviat possible.

El pressupost destinat a aquesta convocatòria, 5 milions d’euros, és fruit de l’aportació al 50 % del Consell Insular i del Govern de les Illes Balears. Cada persona beneficiària pot accedir a una ajuda de 1.500 euros i, en el cas de tenir més d’un negoci de restauració, a dues ajudes com a màxim, és a dir, 3.000 euros.