Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els centres de creació col•laboradors amb el Principal obrin la convocatòria de residències

Els centres de creació col•laboradors amb el Principal obrin la convocatòria de residències

(08/01/2021)

Al llarg de 2020, els set centres han acollit 21 residències artístiques

Els set centres de creació escènica de Mallorca que durant l'any 2020 s'han acollit a la proposta del Teatre Principal de Palma d'organitzar residències artístiques i de formació amb la finalitat d'estimular la creativitat i fomentar la producció han obert ja les seves convocatòries.

Aquests centres són Eima, de Maria de la Salut; C.IN.E. de Sineu; Sa Talaia, de Santanyí; Espai El Tub; Teatre Sans; Teatre del Mar i Casa Planas, aquests quatre darrers de Palma.

Ara, els creadors que ho desitgin es poden posar en contacte amb aquests centres per conèixer la proposta de residència i les condicions de cada un d'ells. També es poden posar en contacte amb els centres a través del Teatre Principal, enviant un correu a educa@teatreprincipal.com.

Aquests set centres foren seleccionats arran d'una convocatòria presentada el passat 18 de gener de 2020 per a desenvolupar 21 residències artístiques. Les 21 residències artístiques s'han distribuït en cinc residències a Eima, cinc a C.IN.E., tres a Sa Talaia, una a l'Espai El Tub, tres al Teatre Sans, tres al Teatre del Mar i una a Casa Planas.

Aquest programa de suport a la creació, que es duu a terme per tercer any consecutiu, té com a principal objectiu promoure la investigació i experimentació escènica, dotar de recursos els artistes, oferir-los formació i coneixements i fomentar l'intercanvi d'experiències entre els creadors illencs i els de la resta del món. La Fundació Teatre Principal de Palma posa a disposició dels diferents centres de creació els seus espais i tots els recursos necessaris per millor la qualitat tècnica i artística dels espectacles.

D'aquesta manera, els creadors poden treballar amb un suport tècnic i una infraestructura adequada, dels quals no sempre disposen, i centrar-se en la investigació i l'experimentació.

Una comissió integrada per representants dels centres de creació i del Teatre Principal s'encarregaran d'acordar quins projectes de residència es duran a terme enguany, entorn dels quals també es duran a terme diverses activitats com ara la mostra del procés de creació dels artistes residents, l'exhibició de l'obra produïda, la participació en projectes educatius o la realització de tallers oberts.