Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient signa un conveni de col·laboració amb la fundació Save the Med per treballar al Parc Natural de sa Dragonera

Sostenibilitat i Medi Ambient signa un conveni de col·laboració amb la fundació Save the Med per treballar al Parc Natural de sa Dragonera

(09/02/2021)

La vicepresidenta Ribot considera Save the Med «una aliada important en el treball de conservació marina i terrestre de Mallorca»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i la fundació Save the Med, entitat dedicada a la conservació i regeneració marina, han signat avui un conveni de col·laboració per desenvolupar accions, activitats i projectes al Parc Natural de sa Dragonera, format per l’illa de sa Dragonera i els illots des Pantaleu i sa Mitjana.

El conveni estableix un marc d’actuació i de coordinació per a l’assessorament i el desenvolupament de projectes en conjunt així com per a l’intercanvi d’informació. El personal tècnic del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i el personal voluntari de Save the Med treballaran en camps com la difusió, investigació, innovació i visibilització de la necessitat de minimitzar l’impacte de l’activitat humana en el medi ambient.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que el seu departament considera Save the Med «una aliada important en el treball de conservació marina i terrestre de Mallorca» i ha afegit que aquest conveni «no només permet crear un espai de col·laboració en l’àmbit científic, sinó que també i sobretot en l’àmbit de l’educació i la conscienciació de la societat».

Ribot ha volgut destacar que «la importància que representa la preservació del Mediterrani fa que les dues entitats vulguin desenvolupar projectes i activitats de forma conjunta».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha valorat molt positivament l’acord de col·laboració i ha detallat que «Save the Med organitzarà activitats i projectes per a la conservació, recuperació mediambiental i regeneració dels ecosistemes marins amb el focus posat en l’educació ambiental, la promoció d’àrees protegides i el foment del patrimoni marítim».

La directora del Parc Natural de sa Dragonera, Pilar Gómez, també present a l’acte d’avui, ha destacat «la necessitat de seguir apostant per convenis d’aquest tipus com una forma molt enriquidora de compartir coneixements i recursos».

Les activitats que es recullen en el conveni també inclouen programes i projectes d’economia circular, que contribuiran a reduir la contaminació per plàstics, a lluitar contra el canvi climàtic i a protegir el medi marí mitjançant la investigació científica.

La fundació Save the Med té com a missió aconseguir la regeneració del mar Mediterrani i, per això, la seva tasca gira entorn de dos eixos bàsics: la creació d’àrees marines protegides i la lluita per reduir la contaminació per plàstics.

Brad Robertson, president i cofundador de la fundació Save the Med, ha volgut afegir que des de la fundació «estam molt contents amb el suport del Consell de Mallorca i la voluntat conjunta de treballar per a la protecció, conservació i divulgació del Parc Natural de sa Dragonera amb la signatura d’aquest conveni».