Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Política Lingüística destina 150.000 euros a ajudes per a empreses i entitats

Política Lingüística destina 150.000 euros a ajudes per a empreses i entitats

(13/02/2021)

Se subvencionaran accions referides a l’ús del català, moltes vegades vinculades a la modernització i promoció dels negocis

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha publicat avui en el BOIB dues convocatòries de subvencions a empreses i entitats per accions referides al foment de l’ús de la llengua catalana com, per exemple, etiquetatge de productes, cartells informatius, marxandatge, pàgines web del negoci i cartes amb codi QR, entre d’altres. Els tràmits per sol·licitar les ajudes es poden fer a partir de dilluns.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha explicat que «amb aquesta convocatòria fomentam l’ús del català i, alhora estam al costat dels comerços, i especialment les empreses de restauració, que han necessitat i necessitaran una adaptació constant a les circumstàncies de cada moment de la pandèmia». En aquest sentit, Busquets ha recordat que «moltes empreses han optat per prioritzar el públic local i han triat el català com a llengua vehicular en la seva publicitat, retolació i pàgines web». Ara, les empreses que han fet aquesta feina podran recuperar part de la inversió i les que encara no ho han fet tenen un incentiu per fer-ho, ja que se subvencionaran despeses realitzades entre l’1 de setembre de 2018 i el 30 d’abril de 2021, ha conclòs la consellera.

A la convocatòria d’ajuts per al foment de l’ús de la llengua catalana per a l’any 2021 s’han previst dues línies de subvencions, una dotada amb 100.000 euros que està destinada a empreses i comunitats de béns de Mallorca que compleixin els requisits prevists a la convocatòria, i una altra de 50.000 adreçada a entitats associatives o organitzatives, sense ànim de lucre, inscrites de manera definitiva en el registre pertinent de Mallorca.

Així, entre les accions subvencionables s’inclouen la retolació en llengua catalana tant a establiments com a vehicles; l’etiquetatge (informació sobre la composició, característiques, ingredients, etc. del producte) en llengua catalana; l’edició en llengua catalana de material imprès sobre paper (fullets comercials, díptics, sobres, targetes de visita, carnets, cartells, documents administratius o comptables…); l’edició en llengua catalana de cartes de restaurant; l’edició en llengua catalana de marxandatge (adhesius, calendaris, agendes, punts de llibre, bosses, tasses, camisetes, pantalles enrotllables...); l’edició en llengua catalana de pàgines web, portals d’Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tot tipus de plataformes en línia.

Dilluns 15 de febrer comença el termini per sol·licitar les ajudes, que és de 20 dies hàbils i finalitza el 15 de març.