Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es reprenen les sortides per als usuaris de les residències de Mallorca

Es reprenen les sortides per als usuaris de les residències de Mallorca

(13/02/2021)

L'IMAS ha informat a les direccions de tota la xarxa assitencial que des de demà, diumenge, es permeten les sortides dels residents dels centres per a gent gran davant la millora de la situació sanitària a l’illa

Els usuaris de les residències o habitatges supervisats per a gent gran podran fer sortides del centre a partir de demà diumenge després que la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears hagi modificat les restriccions davant la millora de la situació sanitària a Mallorca. 

La direcció insular de Gent Gran de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha informat a primera hora d'avui dissabte de la modificació publicada al BOIB a les direccions dels centres residencials de la xarxa assistencial de l'illa (residències públiques i privades). Aquesta mesura afecta les sortides dels residents, que fins ara només estaven autoritzades si eren sortides terapèutiques i sempre que estiguessin acompanyats per un treballador del centre. A partir d’ara es permeten les sortides amb o sense pernocta dels usuaris autònoms o acompanyats d’un familiar en cas dels que necessitin assistència. 

Els residents podran sortir sempre que hagin rebut formació sobre les mesures d’higiene i seguretat i estiguin en condicions d’entendre-les i poder-les complir. La persona usuària o el seu tutor legal, familiar o referent que es faci càrrec de la seva cura, ha de signar una declaració responsable amb el compromís de complir les mesures sanitàries corresponents al nivell d’alerta vigent a la unitat territorial durant tot el temps que duri la sortida.

El temps que la persona sigui fora del centre, s’han de seguir totes les mesures de seguretat dictades per a la població general, com ara l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat, la rentada de mans freqüent i ventilació de les zones tancades, així com totes aquelles que estiguin establertes en quant a nombre de persones en reunions socials i trobades familiars, limitació de persones de diferents nuclis familiars etc. 

Quan es tracti de sortides amb pernocta superiors a 72 hores, abans que la persona usuària torni al centre s’ha de realitzar un prova PCR i no pot tornar a ingressar a la residència fins que no tengui un resultat negatiu o superi la malaltia en cas que sigui positiu.

Pel que fa a les visites, es mantenen les mateixes mesures que s’aplicaven fins ara. Els residents podran rebre una visita d’una persona al dia d’un màxim d’una hora i amb supervisió del personal de la residència, sempre que en el centre no hi hagi cap brot actiu i es respectin totes les mesures de seguretat i higiene.

No es permeten les visites ni les sortides a residents o visitants que hagin estat contacte estret d’una persona amb covid- 19, que tenguin la malaltia o en presentin símptomes. Des de l'IMAS, com a membres de l'equip de coordinació sociosanitària, es donarà suport als centres residencials i es vigilarà el correcte complimentde les noves mesures.