Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta l'exposició de Fotografia Serra Tramuntana sobre Les Rutes Culturals ubicada al passeig de la Sagrera

El Consell presenta l'exposició de Fotografia Serra Tramuntana sobre Les Rutes Culturals ubicada al passeig de la Sagrera

(12/02/2021)

Es tracta de les 12 instantànies premiades que estan inspirades en els valors que reconeix la Unesco als 21 municipis de Mallorca.

El passeig de Sagrera de Palma acull l’exposició del Consell de Mallorca del III Certamen Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial sobre les Rutes Culturals. L’edició d’enguany està inspirada en el projecte del Consorci Serra de Tramunta d’itineraris a cadascun dels vint municipis de la Serra on són presents els valors que fonamentaren la Declaració Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.
L’exposició està integrada per les 12 fotografies premiades que han estat triades entre més de 450 instantànies per un jurat format per especialistes en fotografia i en el patrimoni mundial de la Serra.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha fet entrega del premi a Marc Marco Ripoll, qui amb quatre guardons ha estat qui més n’ha acumulat. Garcías ha donat l’enhorabona al fotògraf i també ha explicat que per mor de la situació epidemiològica no s’ha pogut convidar a la resta de premiats, als quals també ha volgut felicitar, així com als centenars de participants. També hi han assistit el directori insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell; el president d'AFONIB, Biel Servera; i el fotògraf guardonat, Marc Marco.


La consellera ha remarcat el compromís del Consell amb la Serra de Tramuntana i amb les polítiques de paisatge, les quals, ha assenyalat,  “tenen un component didàctic molt important”. En aquest sentit Garcías, ha assegurat que les fotografies són unes eines de gran utilitat per donar conèixer un territori i també per preservar-ho. “Tothom que ha visitat aquesta zona que és patrimoni mundial de la Humanitat sap de la bellesa d’aquests indrets. Més enllà del seu valor estètic inqüestionable, també és important per tot el que ens aporta anímicament i el que els ens explica de la nostra història i de la nostra identitat”, ha dit.


El Certamen fotogràfic ha estat organitzar pel Consorci amb l'assessoria tècnica de l’Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears, AFONIB. El jurat ha estat format per Miquel Vadell, director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, pels fotògrafs Maria Josep Aguiló i Toni Garau i el periodista i guia cultural Joan Carles Palos. La dotació de premis en el III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana ascendeix a 5.800 euros.


Els participants s’han inscrit en una o vàries de les quatre categories:  La mirada de la costa - L’aigua i les marjades; El món de les possessions - Els jardins senyorials; Els portals de la Serra - Pobles i llogarets i la categoria de Personatges de la Serra. Artistes i paisatges - Espiritualitat i religió.
La categoria que més participació ha assolit, amb 151 instantànies, ha estat La mirada de la costa, l’aigua i les marjades, i n’ha resultat guanyadora la fotografia Brolls de les marjades de Lluc, de Jordi Xavier Aguiló Fiol. La imatge guanyadora del món de les possessions, ha estat la presentada per Marc Marco Ripoll, Son Moragues. A Els portals de la Serra - Pobles i llogarets, ha estat guardonada Llogaret de sa Calobra, de Sebastià Bota Ferragut, mentre que el premi de Personatges de la Serra. Artistes i paisatges - Espiritualitat i religió, ha estat per a Joan Lluís Coll Rotger amb La lluna sobre les siluetes.


Cada categoria té un primer premi dotat amb 800 euros i dos premis d’honor de 300 euros cadascun. Enguany com a novetat s’ha realitzat un certamen virtual a través de les xarxes socials del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per distingir la fotografia preferida dels internautes, amb un premi extra de 200 euros, que ha anat per Brolls de les marjades de Lluc.


Podeu consultar la galeria de fotografies seleccionades i premiades a https://serradetramuntana.pixall.es/Images/Item/plou-i-fa-sol-a-valldemossa/145443