Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient juntament amb Ecovidrio premien tres escoles pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

Sostenibilitat i Medi Ambient juntament amb Ecovidrio premien tres escoles pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

(16/02/2021)

La vicepresidenta Ribot ha destacat que «la campanya Los Peque Recicladores (‘Els Petits Recicladors’) que s’ha fet a les escoles ha estat un èxit»

La campanya de reciclatge de vidre enfocada als escolars de Mallorca ha aconseguit recuperar 53.506 kg d’envasos de vidre. En la campanya, hi han participat 33 centres de primària amb un total de 7.646 escolars d’entre 6 i 12 anys.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el tècnic de gerència a les Illes Balears d’Ecovidrio, Iván Tolsà han lliurat els premis als centres guanyadors en cada categoria: el CEIP Ses Rotes Velles, el CEIP Tresorer Cladera  i el CEIP Calonge.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha entregat els guardons i ha destacat que «la campanya Los Peque Recicladores (‘Els Petits Recicladors’) que hem fet a les escoles ha estat un èxit perquè s’han presentat projectes creatius, educatius i, sobretot, molt necessaris» i ha afegit que aquestes iniciatives «són de gran importància en la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre on l’educació ambiental juga un paper clau per a petits i grans».

Per la seva banda, la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, ha valorat molt positivament la resposta dels nins i les nines al reciclatge de  vidre i ha avançat que «ben aviat ens posarem de nou en marxa amb Ecovidrio per augmentar el nombre de centres que vulguin participar en aquesta campanya de recollida de vidre».

Des d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats als contenidors de tot Espanya, Ivan Tolsà, tècnic de gerència a les Illes Balears, destaca «la bona feina feta, juntament amb el Consell de Mallorca, i les ganes comunes de posar en marxa l’edició següent de «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’).

Escoles guanyadores

Per la campanya «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’), Ecovidrio va instal·lar un contenidor verd a cada escola de manera que el centre que més quilògrams de vidre aconseguís reciclar per alumne matriculat seria el guanyador de la competició. A cada categoria el premi és un xec de 1.000 € per gastar en material escolar.

En la categoria A, en la qual competien centres de més de 250 alumnes, el CEIP Ses Rotes Velles de Calvià ha estat el centre guanyador de la categoria, amb una mitjana de 17 kg de residus d'envasos de vidre per alumne.

En la categoria B, en què han participat els centres que tenen entre 250 i 150 alumnes de primària matriculats, el centre guanyador ha estat el CEIP Tresorer Cladera de Sa Pobla, amb una mitjana de 28,6 kg de residus d'envasos de vidre per alumne.

En la categoria C, de centres de menys de 150 alumnes, el CEIP Calonge de Santanyí ha estat el centre guanyador de la categoria, amb una mitjana de 78,9 kg de residus d'envasos de vidre per alumne.