Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

660 petits comerços obsequiaran la seva clientela amb lots de producte de Mallorca gràcies al Consell Insular

660 petits comerços obsequiaran la seva clientela amb lots de producte de Mallorca gràcies al Consell Insular

(16/02/2021)

  • Els establiments poden inscriure’s a partir de demà fins al 13 de març i obtendran una subvenció per adquirir els 38 lots que regalaran a les persones que facin una despesa de mínim 70 o 125 euros en els seus negocis
  • La campanya pretén premiar les persones que consumeixen en els comerços de proximitat i captar-ne de noves, amb el reclam d’un lot de productes típics
  • Els negocis participants aconseguiran unes vendes d’almenys 3.705 euros entre l’abril i el juny d’enguany


El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca posa en marxa la tramitació de la campanya «Compra al petit comerç de Mallorca», que té com a finalitat dinamitzar el comerç de proximitat i promocionar el producte elaborat a l’illa. 

El Consell finançarà amb gairebé 2 milions d’euros 660 comerços de l’illa, perquè comprin lots de producte de Mallorca per regalar a la clientela que hagi fet una despesa mínima en els seus establiments. D’aquesta manera es vol premiar les persones que consumeixen als comerços de proximitat i captar-ne de noves, amb el reclam d’un lot de productes típics.

Tal com publica el Butlletí Oficial de les Illes Balears d’avui, els comerços poden inscriure’s a partir de demà, 17 de febrer, i fins al 13 de març de 2021, a través de www.ajutsmallorca.com

Es subvenciona cada comerç adherit amb un màxim de 2.945 €, perquè pugui entregar 19 lots per valor de 55 € i 19 per valor de 100 €, en total 38. Els comerços beneficiats poden demanar una bestreta de fins al 90 % de l’import de concessió de la subvenció, perquè el Consell els avanci els doblers per pagar els lots.

La ciutadania pot optar a aconseguir un d’aquests lots si sol·licita un bo al Consell i fa una despesa de 70 € (per al lot de 55 €) o de 125 € (per al lot de 100 €) en un dels comerços adherits. Per això, els comerços participants aconseguiran unes vendes d’almenys 3.705 euros durant la campanya, que s’estendrà de l’1 d’abril al 30 de juny de 2021. 

Requisits per als comerços

Hi poden participar establiments amb domicili a Mallorca que tenguin la condició de microempresa i facin activitat en l’àmbit de l’alimentació (fruiteries, carnisseries, peixateries, forns, pastisseries…); del tèxtil i el calçat (merceries, sabateries…); de la drogueria i la cosmètica; de l’equipament de la llar (bricolatge, ferreteries, mobles, aparells electrònics…) o altres sectors, com joieries, floristeries, llibreries, papereries o botigues d’articles d’esports i de joguines. 

L’establiment ha d’estar obert al públic durant tot l’any (a excepció del període de vacances). A més, queden exclosos els establiments comercials gestionats mitjançant franquícia, els ubicats a centres comercials o polígons industrials, els outlets, les grans superfícies, la venda ambulant i els comerços en línia.

L’import total de la convocatòria és de 1.943.700,00 €, distribuïts per comarques de la manera següent:
Línia 1: màxim 200 establiments per a Palma
Línia 2: màxim 105 establiments per a la comarca de Tramuntana
Línia 3: màxim 140 establiments per a la comarca des Raiguer
Línia 4: màxim 55 establiments per a la comarca des Pla
Línia 5: màxim 80 establiments per a la comarca de Llevant
Línia 6: màxim 80 establiments per a la comarca de Migjorn


Els lots obsequi

Com que es preveuen 660 comerços adherits, seran 25.080 lots de producte de Mallorca a repartir: la meitat d’un valor de 55 € i l’altra meitat de 100 €.  

Els lots que es regalaran inclouen tot tipus de producte de Mallorca: vi, olives, oli, sobrassada, pebre tap de cortí, ametles, productes agroalimentaris ecològics (salsa de garrova, sal, ciurons, confitura i derivats de tomàtiga de ramellet) i productes artesans (com neules, galetes, formatge, gató d’ametlla, sabó, licor d’herbes, ceràmica o tela de llengües).

Els 25.080 lots que s’adquiriran i es repartiran suposaran una injecció d’1,9 milions d’euros en el sector productiu de l’illa.